Hoşgeldiniz  

SAĞLAM DARBE! CHP’Lİ SEÇER İTTİFAK ORTAĞINI KAYBETTİ: “ADAY ÇIKARTACAĞIZ!”

admin | 01 Temmuz 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2019 yerel seçimlerinde Mersin’de CHP’li Vahap Seçer’e destek veren HDP’den Seçer’i sarsan açıklama geldi: “Bütün illerimizde büyükşehirler başta olmak üzere her yerde adaylarımızı çıkararak bu mücadelenin içerisinde varlığımızı ve mücadelemizi bir kez daha ispat etmek üzere, bu seçimlerde iyi bir çalışma temposuyla büyük bir başarı elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz!”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen HDP’den 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin yeni bir açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Buldan yerel seçimlerde ‘büyükşehirler başta olmak üzere her yerde’ aday çıkaracaklarını belirtti.

“EYLÜL AYI GİBİ KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Seçimden sonra yaşanan eksiklikleri toplantılarında ele aldıklarını dile getiren Buldan, “Bu konuda yeni kararlar aldık. Bu kararlarla birlikte kongreye gideceğimizi ifade ettik. Kongrede, yeni bir planlama ve yeni bir anlayışla yeni yüzlerle, yeni canlarla bu süreci karşılamak üzeri bir değişim ve dönüşümü başlatmak üzere bir süreç başlayacak. Muhtemelen Eylül ayı gibi kongremizi gerçekleştirip, HDP ile mi yola devam edeceğiz, Yeşil Sol’la mı devam edeceğiz, Yeşil Sol’un ismi mi değişecek? Bütün bunlar şu an tartışma konusu. Bir komisyon kurduk. Bu komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

SEÇER’E BÜYÜK ŞOK: “HER YERDE ADAY ÇIKARACAĞIZ”

Eylül’de gerçekleştirecekleri kongreden sonra yeni bir seçim sürecinin başlayacağına dikkat çeken Buldan, “Yerel seçimler elbette ki hepimiz açısından önemli. İktidar bir kez daha devletin bütün imkanlarını kullanmaya çalışacak. Biz de, bütün illerimizde büyükşehirler başta olmak üzere her yerde adaylarımızı çıkararak bu mücadelenin içerisinde varlığımızı ve mücadelemizi bir kez daha ispat etmek üzere, bu seçimlerde iyi bir çalışma temposuyla büyük bir başarı elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vahap Seçer’in kazandığı 2019 yerel seçimlerinde HDP, Mersin’de aday göstermemiş ve Vahap Seçer’in destekleneceğini dile getirmişti. CHP’li Vahap Seçer de 4 yıldır sürekli olarak HDP’nin sayesinde seçimleri kazandığını vurgulamıştı. Hatta öyle ki CHP’li Seçer, HDP’nin desteği karşılığında önceki dönemde iş başı yapan 4 bini aşkın milliyetçi/muhafazakar kökenli işçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden ederek, HDP’li kadrolarla Büyükşehir’i doldurmuştu.  

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SAĞLAM DARBE! CHP’Lİ SEÇER İTTİFAK ORTAĞINI KAYBETTİ: “ADAY ÇIKARTACAĞIZ!” için 1 yorum

  1. Faysal genç dedi ki:

    Kıyım 2019 da başladı hala da devam ediyor

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle