Hoşgeldiniz  

KENDİSİ HARİÇ TÜM MÜLKİ İDARE’Yİ YALANCILIKLA SUÇLADI!

admin | 20 Haziran 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de 29 sanıklı darbe girişimi davası başladı. Tutuklu komutan Demirhan, tüm iddiaları reddederken, gözaltındaki ifadelerini de işkence ortamında verdiğini ileri sürdü.


Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada önce iddianame okundu, ardından da dönemin Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı tutuklu sanık eski tuğamiral Nejat Atilla Demirhan savunma yaptı.
Mersin 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, geniş güvenlik önlemleri altında yapılan ilk duruşmada yaklaşık 5 saatlik bir savunma yapan Demirhan, kendisine tuzak kurulduğunu öne sürerek suçlamaları kabul etmedi.

 

Demirhan, “14 saat ters kelepçe ile kaldım. Açlık, darp, fiziki işkence, ağır yaşam koşulları altında alınan ifadelerim gerçeklikten uzaktır. Bir tek asker birlik dışına çıkmamış, bir kurşun sıkılmamış ve bir kişinin burnu kanamamışken, üniformalı terörist, hain ilan edildim. Gerek emniyet gerekse savcılık sorgularında alınan ifadelerim gerçeklikten uzaktır. Çatışma olmasın, kardeşkanı dökülmesin diye mücadele verdim. Gece 3’e kadar emrimi dinleyip sonra bana tuzak kuranların kahraman ilan edilmesine dayanamıyorum. Mersin’e gelmesem bile FETÖ’cü damgası yiyecektim. Hakkımda fişleme olduğunu düşünüyorum” dedi, şöyle devam etti.
“15 Temmuz günü saat 20.00’de niye benim hakkımda gözaltı kararı verildi? Niye bundan birileri haberdar? Polise emir verilip ekip gönderilmiş. Emrimdeki askerlere birliğe dönün diye emir verdim. Personel toplanma planını uygulattım. Alarmı kırmızıya çıkarttım ve giriş çıkışları kapattırdım. Bahse konu olayların darbe girişimi olduğunu karargaha gelince öğrendim. Bundan önce terör saldırısı diye düşündüm. Sahil Güvenlik 103 adlı gemi, içinde mermi olduğu halde namlusunu karargaha çevirmişti. Bunu engelledim. Lojmandaki askerlere polis geldiğinde almayacaklarını ve gerekirse vuracaklarını emrettiğim iddiası gülünç bir iddiadır. Sıkı yönetim komutanı ilan edildiğim söyleniyor. Böyle bir görevlendirmeden haberim yok. Toplantıdaki mesajları görünce öğrendim.”
3 gün sürmesi planlanan duruşmanın ilk gününde yaklaşık 5 saat savunma yapan Demirhan sürekli olarak eşine bakıp göz kırparken, Mahkeme Başkanı Demirhan’a defalarca daha sakin ifade verip sesini alçaltması uyarısında bulundu.

 

Kaynak: hürriyet.com.tr

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle