Hoşgeldiniz  

FACE GRUPLARINA AYAR TUTTU, SIRADA “BİR KISIM MEDYA” MI VAR?

admin | 20 Haziran 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de yaşayan Suriyelilere karşı halkı kışkırttıkları gerekçesiyle soruşturma geçiren ve Eylül ayında Mahkeme’ye çıkacak olan Mersinli büyük face grubu yöneticilerinden K.Ö. grup üyelerine de en sonunda isyan etti. Emniyet’in uyarılarının ardından toparlanma görülen sosyal medya gruplarından sonra şimdi de Emniyet’in Suriyeliler üzerinden olumsuz propaganda yapan Mersinli “bir kısım medyaya da uyarılarda bulunmak için harekete geçtiği iddia edildi.

Suriyeli mültecilerin en yoğun yaşadığı bölgelerden olan Mersin’de, Adanalıoğlu Mahallesi’nde başlayan olaylar kent genelinde huzursuzluk ve gerginlik yaratmıştı. Suriyeli bir gencin Yeni Pazar’da vatandaşla tartışmasının ölümle sonuçlanması Mersin’de Suriyelilere karşı tansiyonu iyice yükseltmişti.

 

Bu dönemde sosyal medya grupları üzerinden başlayan Suriyelilere karşı kışkırtmalar tehlikeli boyuta ulaşmadan Mersin Emniyeti’nden gerekli müdahale geldi. Suriyeliler üzerinden kışkırtıcı yayın yapan grup yöneticileri hakkında yasal işlem başlatıldı. İfadeleri alınan grup yöneticileri, halkı kin ve nefret söylemleriyle kışkırtma gerekçesiyle Mahkeme’ye sevk edildi.

 

Gruplar üzerinden başlayan nefret söylemlerini üyelerin devam etmesi üzerine gözaltına alınan ve Eylül ayında Mahkeme’ye çıkacak olan grup yöneticilerinden K.Ö yine grup üzerinden adeta isyan etti. Grupta Suriyelilerle ilgili olumsuz paylaşım yapılmamasını isteyen K.Ö, Eylül ayında bu sebepten dolayı da Mahkeme’ye çıkacaklarını itiraf etti.

 

 

Suriyeli göçünü yoğun bir şekilde alan Mersin’de Suriyeliler üzerinden bir iç karışıklığa yol açmak için terör gruplarının yoğun çalışması olduğuna ilişkin istihbarat verilerinin olduğu biliniyor. Mümkün olduğunca halkların barış içinde yaşaması için mücadele veren Mersin Emniyeti bu kapsamda halkı kin ve nefret söylemleriyle kışkırtmaya yönelik sosyal medya takibinin yanı sıra basın kuruluşlarının da yayınlarının sıkı incelemede olduğu öne sürüldü. Bu kapsamda Suriyeliler üzerinden halkı kışkırtmaya teşvik eden bazı yayınların tespit edildiği, bu yayınlar hakkında da tahkikatın başlatılacağı Emniyet’e yakın kaynaklarca dile getiriliyor.

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle