Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… ULUSLARARASI MERSİN MÜZİK FESTİVALİ’NE VALİLİK’TEN PROTESTO

admin | 26 Nisan 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bu yıl 16.sı gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali lansmanına Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın katılmamasının altında yatan iddia şok yarattı!

Sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – Mersin HiltonSa’da gerçekleştirilen festival lansmanına Festival Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mp3 indir Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan katılmış, Vali Özdemir Çakacak katılmamıştı.

 

Bu yıl 16.sı gerçekleştirilecek olan festivalin tanıtım toplantısına Vali Özdemir Çakacak’ın katılım göstermemesi, üstüne üstlük Vali Yardımcısı düzeyinde de Devlet temsiliyeti olmaması kafalarda soru işareti yaratmıştı.

 

Toplantıya katılan sansasyonelhaber.net İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez’in, Festival Komitesi Başkanı Selma Yağcı’ya Vali Çakacak’ın toplantıya neden katılmadığı ile ilgili sorduğu sorunun da Yağcı tarafından geçiştirilmesi kafalardaki soru işaretlerini daha da arttırdı. Öyle ki kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş da davetli olmasına rağmen programa mazeret sunmadan katılmadı.

 

Vali Özdemir Çakacak’ın toplantıya katılmaması hatta Devletin Vali Yardımcısı düzeyinde temsil edilmemesi ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Valilik Gezi Parkı eylemlerinde öne çıkan Boğaziçi Caz Korosu’nun geçtiğimiz yıl gerçekleşen festivalde davetli olması nedeniyle komiteye arasına mesafe koydu. Festival Komitesi Başkanı Selma Yağcı’nın da geçtiğimiz yıl Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde konser veren Boğaziçi Caz Korosu’nun programına Vali Çakacak’ı ısrarla davet ettiği ancak Vali Çakacak’ın Gezi Parkı eylemlerinde yaptıkları eylemlerle öne çıkan grubun konserine gitmeyi reddettiği ileri sürüldü.

 

KORO, GEZİ PARKI OLAYLARININ SİMGELERİNDEN OLMUŞTU

 

Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu, Gezi Parkı’nda yaşanan eylemlerle ilgili şarkılar seslendirmişti. “Kızılcıklar oldu mu” ve “Entarisi ala benziyor” türkülerini gündeme uyarlayan koro, Türkiye’nin bekasını tehdit eden Gezi olaylarının simgesi haline gelmişti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle