Hoşgeldiniz  

BAŞBAKAN YILDIRIM MERSİN’DE STK’LARLA BULUŞTU

admin | 07 Nisan 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum çalışmaları kapsamında Mersin’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, STK’larla buluştu.

Yenişehir Fuar Alanı’nda gerçekleşen toplantıya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, eski bakan Kürşat Tüzmen, Ak Parti Mersin Milletvekilleri STK temsilcileri katıldı. Fuar alanının girişinde davetliler güvenlik ve kimlik taramasından geçirildi. Bu sebeple girişlerde uzun kuyruklar oluştu.

 

Başbakan  Binali Yıldırım,  Gaziantep,  Kilis,  Osmaniye mitingleri nedeniyle  Mersin’deki toplantıya geç kaldığı için katılımcılardan özür diledi.

 

Mersin’in Doğu Akdeniz’in sigortası durumunda olduğunu vurgulayan Yıldırım, kentteki organize sanayi bölgesinin 3 tane olduğunu, buradaki istihdamın 14 bine çıkartıldığını dile getirirken, Mersin’e bölgesel havalimanı yapacaklarını da kaydetti.

 

Referandumla ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım, “Bütünleşme için de bu değişikliğe ihtiyacımız var. Yüzde 50+1 in altında iktidar olunmuyor. Bu Türkiye için çok önemli bir şey. Demek ki her kesimi her düşünceyi her etnik grubu temsil edeceksiniz.  Mersin en büyük örneği. Kürdü, Arap’ı, Yörüğü, Türk’ü, her mezhepten, her meşrepten insanlar var. Bu bizim zenginliğimiz. Ayrılıklarımız bizi ayrıştırmamalı. Bizim zenginliğimiz olmalı. Ne kadar farklılıklarımızı kucaklarsak, ne kadar birbirimize sevgimizi, saygımızı artırırsak o kadar ülkemizi ileri taşımış olacağız” diye konuştu

 

Başbakan Yıldırım, 10 gün sonra anayasa değişikliği referandumu yapılacağını hatırlatarak, yeni sistemin önemli noktalarını anlattı. Yıldırım, koalisyon partilerinin ülkeyi geliştirmediğine de vurgu yaparak, “1950-60 yılları arasında Demokrat Parti döneminde Türkiye 6.4 büyüyor. Dünya ortalaması 2.8. İki katından fazla. 1981-1993 arası Özal dönemi yüzde 5.1 büyüyor. Dünya ortalaması 2.9. AK Parti dönemi dünya ortalaması yine 2.9,  Türkiye büyümesi 5.9, 2 katı. Koalisyon dönemine bakalım, 1994-2001 arasında 2.2, 1960-1979 arası 2.6. Ne yapmışız? Tek parti dönemlerinde Türkiye büyümüş, gelişmiş, koalisyon döneminde aldıklarını geri vermiş. Adeta 2 ileri 1 geri bile değil. Mehter yürüyüşü bile değil. 2 geri bir ileri.  Kore 1987’de sistematik gitti. 1987’de milli geliri 3 bin 200 dolardı. Bizim milli gelirimiz de kişi başına bin 710 dolardı.  Kore 30 yılda 28 bin doları aştı, biz neredeyiz? 11 bin dolardayız. Ülkede güçlü iktidar olursa istikrar olursa büyüme de devamlı oluyor. Bizim mevcut anayasamız büyümeyi engelliyor. Bürokrasiyi artırıyor, öyle artırıyor ki bir hamlede yapacağınız işi 3 hamlede yapıyorsunuz. Bu da zaman kaybı. Zamanın parasal değeri yok mu? Burada iş adamları var. En iyi siz bilirsiniz zamanın ne anlama geldiğini” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle