Hoşgeldiniz  

BİR FESTİVAL ELEŞTİRİSİ DE KOCAMAZ’DAN… NARENCİYE FESTİVALİ’NDE ÜRETİCİ YOK!

admin | 26 Nisan 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in Uluslararası Mersin Müzik Festivali’ni eleştirmesinin ardından kentte düzenlenen festivallere bir eleştiri de Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan geldi.

16. Uluslararası Mersin Müzik Fetivali lansmanında yaptığı “Bu festivalin içinde halk yok” eleştirisinin ardından kentte yapılan bir başka festivale de eleştiri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan geldi. Kocamaz da Narenciye Festivali’nde üreticinin olmadığını savundu.

 

Festivallerin kentler için çok önemli olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, festivaller kadar, festivallerin yaşatılmasının da bir o kadar önemli olduğunu ifade etti. Mersin’in çok kıymetli bir kent olduğunu ve kültürel faaliyetleri geliştirmek ve sürekliliğini sağlamak için en önemli etkenin Mersin ortak paydasında buluşmak olduğunu vurguladı.

 

Mersin’in önemli festivallerinden olan Narenciye Festivali’nin iki yıldır yapılmamış olmasının kent için büyük bir kayıp olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Narenciye Festivali’nin iki yıldır yapılmamış olması büyük bir kayıp. Festival yapılmalı ancak Narenciye Festivali’nde üreticimiz de yer almalı. Eğer bu festivalin üreticimize bir faydası olmayacaksa ve sadece eğlence amacıyla yapılacaksa bu işte bir yanlışlık var demektir. Ben festivalin bu yıl Narenciye Sempozyumu ile bütünleştirilerek yaşatılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“STK’LAR DESTEK OLMUYOR!”

 

Festivallere kentteki STK’ların da gereken ilgiyi göstermediğini ifade eden Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu gibi etkinliklerde özellikle sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere finansman kısmında gönülsüz bir tutum sergileniyor. Mersin her yönüyle tanıtılması gereken bir kenttir. Bizim özellikle bu alandan birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle