Hoşgeldiniz  

BURHANETTİN KOCAMAZ GAZETECİLERLE BULUŞTU

admin | 11 Ocak 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mersin’de görev yapan gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gazeteciler onuruna verilen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Akşam Yemeği’nde gazeteciler ile bir araya geldi. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı gecede günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Mersin’de görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı.

 

Gazetecilik mesleğinin zor ve bir o kadar da kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “İnsanların gününü gün ettiği, rahatını düşündüğü, karda kışta, sıcakta kendisine sığınacak bir yer aradığı dönemlerde bile gazeteci haber peşinde koşarak nerede ne yaşanıyorsa onu tespit edip, vatandaşla, halkımızla buluşturmak amacıyla yoğun bir gayret içerisinde görev yapıyor. Tabi ki halkımızın da bilinçlenmesi lazım. Tabi ki ülkemizin, özellikle de gençlerimizin her şeyden haberdar olması lazım ve bilgili, birikimli bir şekilde geleceğe yön vermesi gerekiyor. Basın her konuda halkı haberdar edebilmek için koşuyor, koşturuyor. Zaman zaman tepkiler alıyor, yanlış anlaşılmalara neden oluyor ve zaman zaman da maalesef çileler çekmek mecburiyetinde kalıyor. Bu ülke hepimizin. Bu ülkeyi hep birlikte geleceğe taşımak durumundayız. Eğer bir yerde yanlış bir olay varsa onu mutlaka tespit edip, hiç olmazsa bundan sonra olabilecek yanlış uygulamaları, yanlış olayları önlemek maksadıyla herkesin bilmesi, duyması gerekiyor. Bu konuda sizler gerçekten çok büyük bir özveriyle hareket ediyorsunuz” dedi.

 

Ulusal basında yaşanan sıkıntıların çok daha fazlasının yerel basında yaşandığını kaydeden Başkan Kocamaz, “Her şeye rağmen bu ülke hepimizin, bu kent hepimizin. Ülkemiz bir yerlere gelecekse hep birlikte getireceğiz. Kentimiz bir yerlere gelecekse yine hep birlikte getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN ÜZERİNE OYNANAN OYUNLARI GÖRÜYORUZ”

 

Mersin’i hiçbir ayrım yapmadan hep birlikte el ele vererek çok daha iyi yerlere getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin’i sizlerle beraber çok daha iyi yerlere getirme gayreti içerisindeyiz. Ama bunun yanında Mersinimiz üzerine oynanmaya çalışılan oyunları da hepimiz açık seçik gözlemliyoruz. Bildiğiniz gibi insanların tepki gösterdiği ya da gösterebileceği hangi yatırım varsa bunlar Mersin’e yapılmak isteniyor. Bunları tek tek saymak istemiyorum ama yaşadığımız olaylar gerçekten Mersinimizin geleceğiyle ilgili düşüncelerimizi maalesef sekteye uğratacak şekilde karşımıza çıkıyor. Gazeteci halkı bilgilendirecek, bildiğini objektif bir şekilde halka yansıtacak. Elbette herkesin bir siyasi düşüncesi vardır. Biz herkesin siyasi düşüncesine saygı duyuyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye’de mevcut ne varsa bu kentte hepsi var. O yüzden Mersin’in geleceğini etkileyecek her türlü olumsuzluğu, hep birlikte artıya çevirmek için bir gayret içerisinde olmamız gerekiyor” diye belirtti.

 

“BİZ YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ”

 

Son günlerde Mersin’in gündemini işgal eden balık çiftlikleri konusunda yaşananları anlatan Başkan Kocamaz “Biz yatırıma karşı değiliz. Memleketimize yatırım yapılsın, ekonomiye, istihdama katkısı olsun ama bu tür çevre ile ilgili sıkıntılar yaratacak tesislerin mutlaka açık denizlere yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü Mersin’in kıyılarında Karboğazı hariç 7 tane turizm bölgesi ilan edilmiş bölge var. Biz bir taraftan Mersin’in önünü açmak üzere gerek istihdama, gerekse de ekonomiye katkı sağlamak düşüncesiyle bu yatırımları çekmeye çalışırken, diğer taraftan bu yatırımların burnunun dibine yaklaşık 600 metre mesafeye getirip bu tesisleri kurmanın hiçbir anlamı yok. Biz bunları Sayın Çevre Bakanı ile de görüştük. Bu işlerin biraz açıklara götürülmesi gerektiğini söyledik. Zira kıyıya ne kadar yakınsa bunun sakıncası da o kadar artıyor. Niye sahile yakın yapmak istiyorlar? Ötelediğiniz zaman bunun maliyeti artıyor ve ulaşım zorlaşıyor. Onun için mümkün olduğu kadar sahillere yapmak için böyle bir çaba sarf ediliyor. Bu konuda hepinizden destek bekliyoruz. Dediğim gibi biz yatırımlara karşı değiliz. Ama yatırımların gelecekte telafisi mümkün olmayan sonuçlara gitmesinin de önüne hep birlikte geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“ORTAK PAYDAMIZ MERSİN”

 

İnsanların doğum yerini, anne-babasını, kimliğini, kökenini tercih şansı olmadığını belirterek herkesi Mersin ortak paydasında buluşmaya ve Mersin çerçevesinde kenetlenmeye davet eden Başkan Kocamaz, “Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, hepimiz Mersin’de yaşıyorsak, ekmeğimizi Mersin’de kazanıyorsak, havasını soluyup, suyunu içiyorsak demek ki burada hoşgörü ortamını geliştirmemiz, birbirimize tahammül göstermemiz ve bir ortak payda etrafında birleşmemiz gerekir. İşte bu ortak payda Mersin olmalı. Şayet herkes bir ucundan çekmeye çalışırsa, özellikle Suriye’de ve diğer bölgelerde yaşandığı gibi kaos ve kargaşa ortamına sürüklenmemiz içten bile değil” dedi.

 

“ZORLUKLARI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

 

24 yıllık bir tecrübe ile Mersin’e hizmetlerin en iyisini sunmaya ve kentte yaşayan bütün insanların mutluluğunu artırmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. İşiniz kolay değil, zor. Ama bizim işimiz de çok zor. Hep birlikte bu zorluğun altından kalkacağız. Sizlerin sıkıntılarını biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren de mümkün olduğu kadar bütün basın kuruluşlarına dolaylı da olsa destekler vermeye çalışıyoruz. Tabi ki herkesi mutlu ve memnun etmek zor. Allah sizlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir görev süresi versin. Allah ömrünüzü uzun etsin diyorum. Daha güzel günlerde Mersin’in geleceği adına birlik ve beraberlik içerisinde birleşmek, bütünleşmek adına saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Başkan Kocamaz, son olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’e kazandırılan hizmetler hakkında bilgiler vererek, kısa zaman sonra hayata geçirilen projelerin basın mensuplarına tanıtılması için bir gezi düzenleneceğini söyledi.

 

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle