Hoşgeldiniz  

EMEKLİLER İÇİN HANGİ İLÇELERDE ARSA TAHSİSİ YAPILDI?

admin | 22 Mart 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bir dizi temaslarda bulunmak ve toplantılara katılmak amacıyla ilimizde bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret etti.

Dernek üyesi binlerce emeklinin yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ziyarette yaptığı konuşmada 108 şubesi ve bir milyonu aşkın üyesi bulunan Emekliler Derneği’nin ülkemizin önemli toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çekerek Vatanı, Milleti, Bayrağı ve Devleti için gece gündüz çalışarak mesai harcamış olan emekli vatandaşların dernek çatısı altında toplanarak tecrübe ve birikimlerini paylaştıklarını ifade etti.

 

Devletin ve Hükümetin emeklilerin hayatının bundan sonraki döneminde yaşam standartlarını yükseltmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Kalkınma Bakanı Elvan, bu kapsamda evi olmayan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği içerisinde yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.

 

İNŞAATLAR YÜZDE 20 ORANINDA TAMAMLANDIĞINDA HAK SAHİPLERİNE DAĞITIMLARI YAPILACAK

 

Mersin genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na;

Gülnar İlçesi Akdeniz Mahallesinde 41 bin 864 metrekare,

Mezitli İlçesi Eski Mezitli Mahallesinde 22 bin 217 ve 85 bin 472 metrekare,

Toroslar İlçesi Işıktepe Mahallesinde 54 bin 179 metrekare,

Tarsus İlçesi Kalburcu mahallesinde 361 bin metrekare arsa tahsisi yapıldı.

 

Bakan Lütfi Elvan, proje çalışmasının ardından ihaleye çıkılacağını, inşaatlar yüzde 20 oranında tamamlandığında ise hak sahiplerine dağıtımlarının yapılacağının altını çizdi. Bakan Elvan bugüne kadar yakından takip ettiği konuyla ilgili çalışmaları bundan sonra da titizlikle takip edeceğini belirtti.

 

Vali Çakacak ise yaptığı konuşmada, söz konusu Mersin olduğunda her zaman ilin tüm dinamiklerini, ayrım gözetmeksizin her türlü desteği sağlaması, bugün emeklilerimiz ile buluşması ve emeklilerimizin konut hayallerinin gerçekleşmesinde TOKİ’yi seferber etmesinden dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a şükranlarını sundu.

 

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle