Hoşgeldiniz  

BU AKARYAKIT İHALESİ ÇOK KONUŞULUR… AKARYAKIT TAŞIT TAKİPLE DEĞİL, DEPOLAMAYLA ALINACAK… HEM DE SAYIŞTAY’A RAĞMEN!

admin | 14 Aralık 2020 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Kasım’da gerçekleştirdiği akaryakıt ihalesinde ortaya çıkan tablo flaş iddiaları da peşinden getirdi. Taşıt takip yerine depolama sistemiyle yakıt alacak olan Mersin Büyükşehir’in ihalesi bundan tam 1 sene önce Sabah Gazetesi Yazarı Ersin Ramoğlu’nun iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 17 Kasım’da gerçekleştirdiği akaryakıt ihalesini sonuçlandırdı. 3 firmanın girdiği ihale, yüzde 8.87 kırım yapan firmaya kaldı.

Toplam 18 Milyon litre alınacak olan akaryakıt için 87 Milyon 108 bin TL ödenecek. Makine İkmal Dairesi tarafından yapılan ihalede dikkat çeken detay şok yarattı.

18 MİLYON LİTRE ALINACAK, 15 MİLYONU BELEDİYE TANKLARINDA DEPOLANACAK!

Şartnamede toplam alınacak olan 18 Milyon Litre akaryakıtın 15 Milyon litresinin belediyenin kendi araçlarıyla ana dağıtıcıdan alınacağı, 3 Milyon Litresinin de taşıt takip sistemi ile tedarik edileceği ibaresi gözleri bir anda Sayıştay’a çevirdi.

SAYIŞTAY RAPORU TAŞIT TAKİP DİYOR!

Macit Özcan döneminde de akaryakıtı depolama sistemiyle kullanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay incelemesine takılmış ve Taşıt Takip Sistemine geçilmesi için rapor hazırlanmıştı. Rapora rağmen taşıt takip sistemine geçmeyen Büyükşehir, Taşıt Takip Sistemine Burhanettin Kocamaz döneminde resmen geçmişti.

Sayıştay’ın Taşıt Takip Sistemine geçilmesindeki raporunun altındaki temel hususun açık açık “hırsızlığın” önüne geçilmesini istemesiydi. CHP’li yönetimin 15 Milyon litre akaryakıtı Makine İkmal’deki tanklar üzerinden kullanmaya başlaması da her türlü suiistimali peşinden getirecek gibi görünüyor.

RAMOĞLU: “TAŞIT TANIMADA ÇALMA YOK AMA DEPO’DA VAR… KANDİL’E PARA LAZIM GALİBA!”

26 Kasım 2019’da Sabah Gazetesi’ndeki köşesinden “CHP’de haraç ve hırsızlık dönemi”” başlıklı yazısında  Mersin Büyükşehir’deki bu depolama sistemine ve Makine İkmal Daire Başkanı Sabaha Aslan’la ilgili flaş iddiaları gündeme getiren Ersin Ramoğlu, yazısından 1 yıl sonra gerçekleşen ve 15 Milyon Litre akaryakıtın depolanmasının ardından yeniden gündeme geldi.

Ramoğlu, o günkü yazısında, “CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li daire başkanı da bu yılki akaryakıt ihalesinde ‘depo’ya geçme kararı aldı. Mersin taşıt tanımadan vazgeçecek. Enteresan değil mi?! Kandil’e para lazım galiba?! ‘Taşıt tanıma’da çalma imkanı yok! Ama ‘depo’da var! Sayıştay illa da ‘taşıt tanıma’ diyor! Bunlar ise depo!” diyerek Sayıştay raporuna dikkat çekmişti.

RAMOĞLU, MAKİNE İKMAL DAİRE BAŞKANI ASLAN İÇİN “HDP VE DHKP-C DESTEKÇİSİ” DEDİ

Depoda mal almadan irsaliye ve faturayı kestirme imkanı olduğuna dikkat çeken Ersin Ramoğlu, “Milletin parası böyle uçuyor işte… Kimsenin de ruhu duymuyor… Mersin Belediyesi Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanı Sabahat Aslan akaryakıtı ‘depo’lamada ısrarlı. Aslan’la ilgili başka duyumlarda var. Bir kısmı HDP’yi ve DHKP-C’yi desteklediği yönünde. Ama vahim olanı kadının müzmin Erdoğan düşmanı olması… Öteye beriye “Benim cumhurbaşkanım değil” diyor; tabii bu en hafifi… Kadının yanında kazara Erdoğan’ın lafı geçmesin; hemen ağzını bozuyor!.. Aslan’ın bu tavrı doğru değil” iddiasıyla Makine İkmal daire Başkanı Sabahat Aslan’ın depo sistemindeki ısrarını gündeme taşımıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle