Hoşgeldiniz  

AŞUT’LU MTSO BARSELONA’DA EĞLENSİN, ANKARA SANAYİ ODASI MERSİN’İ PARSELLESİN

admin | 22 Haziran 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’e kurulacak olan nükleer santral şimdiden kazanca dönmeye başladı. Ankara Sanayi Odası, başkentteki OSB’ye 8 milyar dolar civarında piyasayı Akkuyu üzerinden yaratırken, şehirle uzaktan yakından ilgisinin olmadığı bu olayla kanıtlanan MTSO başkan ve yönetimine tepkiler büyüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını sonlandırmak için hızlandırdığı nükleer projelerde çalışacak personeli yetiştirmek için düğmeye basıldı.

 

Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde açılacak okulda nükleer tesislerde çalıştırılmak üzere 15 bin ara elemanın yetiştirileceği bildirildi.

 

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Durukan, bir grup gazeteci ile bir araya geldiği iftarda nükleer santrallerde çalışacak elemanların yetiştirilmesine ilişkin projeyi anlattı. Türkiye’nin nükleer enerji santrallerine yatırım yapmasıyla bu alanda yaklaşık 15 bin yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olacağını söyleyen Durukan, yeni satın aldıkları bir fabrika binasını eğitim tesisine dönüştürdüklerini anlattı.

 

YATIRIM BAŞLADI

 

Ankara’daki sanayicilerin nükleer enerji konusunda alabilecekleri sorumluluklara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Durukan, “Nükleer enerji faaliyete geçtiğinde 1. OSB’ye yaklaşık 8 milyar dolar civarında olumlu etkisi olacak. Çünkü oraların tüm malzemelerini, ihtiyaçlarını bölgemizde yapmayı planlıyoruz. Ankara bu konuda yetkindir, iyi fabrikalarımız var. Bu konuda kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle