Hoşgeldiniz  

ATAKUM’A KAYMAKAM OLACAKTI, ÇANKIRI’YA VALİ OLDU

admin | 22 Haziran 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

21 Haziran’da yayınlanan Valiler Kararnamesi’nde en dikkat çeken ayrıntı Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş’ın Çankırı Valisi olarak atanması oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’nde Hamdi Bilge Aktaş sürprizi yaşandı. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Mersin’in Akdeniz ilçesine Kaymakam olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş, Akdeniz Belediyesi’ne gerçekleştirilen PKK operasyonun ardından kayyum belediye başkanı olarak atanmıştı.

 

Akdeniz’de hem belediye başkanı olarak hem de Kaymakam olarak başarılı çalışmalara imza atan Aktaş, görev süresinin 6. Ayında Samsun’un Atakum ilçesine Kaymakam olarak atandığını duyurmuş ve vatandaşlardan helallik istemişti. Öyle ki 21 Haziran’da yayımlanan Valiler Kararnamesi’nden 1 gün önce Akdeniz Belediye Başkanı olarak yaptığı 6 aylık çalışmalarını anlatan basın bülteninde de Samsun’un Atakum ilçesine atandığını açıklamıştı.

 

SÜRPRİZ ATAMA: SAMSUN ATAKUM

 

Akdeniz Belediye Başkanı olarak verdiği iftar yemeğinde de Samsun’a atamasını sürpriz olarak değerlendiren Aktaş, burada yaptığı açıklamada, “Gecen haftalarda Kaymakamlık ve Belediye müdürleri olarak bir iftar yemeği düzenleyelim şeklinde bir program yapmıştık. Ama iftar yemeği programımız hafta içerisinde gelişen görev değişikliği sonrası bir nebze de olsa veda yemeğine dönüşmüş oldu” açıklaması yapmıştı.

 

Bu açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden yayımlanan Valiler Kararnamesi’nde Aktaş’ın Çankırı Valisi olarak atandığı duyuruldu. Çankırı’da görev yapan Vali Mesut Köse de 1 yıl önce Çankırı’ya atanmıştı. Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla merkeze çekilen 20 Vali’den biri oldu.

 

Akdeniz Kaymakamı iken ilçe belediye başkanlığına kayyum olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş, bu kritik süreci başarıyla yönetmiş, Akdeniz’de uzun zamandır ihmal edilen insan odaklı hizmetlere hızla yönelerek dikkatleri üzerine çekmişti. Akdeniz’deki başarılı çalışmalarının ardından Aktaş Valilik’le ödüllendirildi.

 

AKTAŞ FETÖ VE PKK İLE MÜCADELE SÜRECİNDE “ŞAHİNLER” ARASINDA YER ALDI

 

Aktaş’ın atandığı il olan Çankırı da kentin eski Valisi Mesut Köse’nin merkeze çekilmesiyle kritik noktalardan olarak değerlendiriliyor. 15 Temmuz’un ardından FETÖ ile mücadele eden Devletin bu noktada yetersiz gördüğü isimleri Merkez’e çektiği, İçişleri’ndeki “Şahin” isimleri bu süreçte görevlendirdiği öne sürülüyor.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle