Hoşgeldiniz  

ZAFER ÇARŞISINDA SON DURUM! SORUNU YARATAN KENDİ AMA PROJEYİ DEĞİŞTİRMEYE HİÇ YANAŞMIYOR: “ÇARŞIDA ÖĞRETMEN EVİ’NİN YERİNİ BANA TAHSİS EDİN, BU SORUNU ÇÖZELİM!”

admin | 10 Temmuz 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de Büyükşehir tarafından yıkılması planlanan Zafer Çarşısı’yla ilgili son durumu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme geldi. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yaptığı proje yüzünden sorun çıkmasını pas geçerek topu AK Parti iktidarına atarak çözümü üretti: “Milli Emlak, Çarşı’da Öğretmen Evi’nin yerini bize tahsis etsin ben çarşı olarak yeni yer yaparım!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı 1. Oturumunda Zafer Çarşısı’nın son durumu konuşuldu. CHP’li Mersin Büyükşehir Beleidye Başkanı Vahap Seçer’in bölgede bulunan Kırmızı Lacivert İşhanı, Özel İdare İşhanı ve Zafer Çarşısı’nı yıkarak kent meydanı yapmak istemesi, çarşı esnafını çaresiz bırakmıştı.

Büyükşehir kiracısı olan Zafer Çarşısı esnafı, idareden gelen tahliye emirlerine karşılık Yargı yolunu başvurmuş ve Zafer Çarşısı için Adana Bölge İdare Mahkemesi tahliyeler için yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, “Bu sorunu mahkemelerden ziyade Büyükşehir ve esnaf, bizler ortak bir şekilde çözelim. Karşılıklı uzlaşmayla bu sorunun çözüleceğine inanıyorum” dedi.

KIRMIZI LACİVERT’İN YIKILMASI KESİN, ÇARŞI DURDU ANCAK İŞHANI YIKILIRKEN ZARAR GÖRME İHTİMALİ NEDENİYLE ZATEN BOŞALTILMAK ZORUNDA!

MHP’li Tat’ın Zafer Çarşısı konusunu açmasıyla konuşan CHP’li Vahap Seçer, Hukuk İşlerinden Zafer Çarşısının son durumuyla ilgili bilgi aldı. Çarşı esnafıyla Mahkeme sürecini anlatan Hukuk Müşavirliği Daire Başkanı Bilgen Delay, çarşının tahliyesinin Mahkeme tarafından durdurulduğunu ancak mahkemenin Kırmızı Lacivert İş Hanındaki dükkan ve ofislerin boşaltılması gerektiğine hükmettiğini açıkladı.

Bunun üzerine Kırmızı Lacivert İşhanı ve Özel İdare binasının yıkımı sırasında Zafer Çarşısına bir zarar gelip gelmeyeceğini soran Seçer, yıkım esnasında çevrenin zarar görebileceğini mecburen boşaltılması gerektiği cevabını aldı.

PROJEYİ DEĞİŞTİRMİYOR, BANA “ÖĞRETMEN EVİNİN YERİNİ VERİN” DİYOR!

Bunun üzerine konuşan CHP’li Vahap Seçer, Zafer Çarşısı konusunun polemik konusu yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Vahap Seçer, “Zafer Çarşısı tarihi bir yer değil. Ekonomik ömrünü de tamamlamış bir yapıdır. Tamam, bizim projemiz doğrultusunda orası yıkılacak ancak esnafa da ‘Hadi boşaltın buraları’ demek olmuyor. Bakın benim o bölgede ya da yakınında bir yerim yok. Bir yer vardı Adliye’nin yanında, biz orayı da Adliye’ye bağışladık. Yani o bölgede benim bir arsam kalmadı. O çarşıya yakın tek yer Öğretmen Evi’ne ait yer.  Bana bu teklif de AK Parti grubundan geldi. Milli Emlak bize orayı tahsis etsin, biz de çarşı yapılmak üzere oranın üst yapısını yapalım, esnafa kiralayalım. Benim yapabileceğim budur. Yani bu konunun bu şekilde çözülmesi konusunda en fazla katkıyı biz yapalım” diye konuştu.        

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle