Hoşgeldiniz  

YSK KESİN LİSTEYİ AÇIKLADI, MERSİN’DE CHP-DEM İTTİFAKI NETLEŞTİ! DEM BÜYÜKŞEHİR ADAYINI NE KARŞILIĞINDA ÇEKTİ? İŞTE DETAYLAR…

admin | 04 Mart 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Seçim takvimine göre YSK’nın kesin listeyi açıklamasının ardından Mersin’de CHP_DEM Parti ittifakı da netlik kazandı. DEM Parti’nin tedbiren çıkardığı Büyükşehir adayı Ali Bozan, adaylıktan çekildi ve bu kararla DEM Parti Büyükşehir seçiminde CHP’yi destekleyecek. İşte CHP-DEM Parti ittifak detayları…

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken YSK, kesin aday listelerini açıkladı.

CHP ile DEM Parti’nin Mersin’de uzun görüşmelerden sonra yapacağı ittifak da bu listelerin açıklanmasıyla netlik kazandı.

Geçici aday listelerinin teslim edildiği son gün olan 20 Şubat’ta DEM Parti CHP ile ittifakta sorun çıkabileceği gerekçesiyle Mersin Milletvekili Ali Bozan’ı “tedbiren” Büyükşehir adayı olarak göstermişti.

Kesin aday listeleri ilan edilmeden hemen önce DEM Parti ile CHP uzlaştı ve DEM Parti’nin adayı Ali Bozan adaylıktan çektirildi. Böylelikle DEM Parti Büyükşehir seçimlerinde CHP’li Vahap Seçer’e destek verecek.

DEM Parti, Mersin genelinde sadece Akdeniz ilçesinde Belediye başkan adayı çıkarttı. 12 ilçe ve Büyükşehir’de aday göstermedi.

CHP’ye Büyükşehir desteği karşılığında DEM Parti’nin CHP’den alacakları da ortaya çıkmaya başladı.

AKDENİZ’DE TAVŞAN ADAY!

CHP, Akdeniz’de DEM Parti’ye “örtülü” destek verecek.

Akdeniz ilçesinde başkan adaylığı başvurusu bile bulunmayan Kadın Kolları Başkanı Nesibe Teker Hazim’i düşük profilli aday olarak gösteren CHP Genel Merkezinin, “kazanamayacak aday” algısı nedeniyle seçmenlerini DEM Parti’ye daha kolay yönlendirebileceği öne sürüldü.  

TOROSLAR’DA DEM’İN ONAY VERDİĞİ ADAY… MECLİS ÜYESİ LİSTELERİNDE CHP-DEM FERMUAR YÖNTEMİ…

CHP ile DEM parti arasındaki pazarlıkta Toroslar ilçesi de büyük yer tuttu.

DEM Parti Toroslar’da aday çıkarmama karşılığında CHP’nin belirleyeceği aday için söz ve onay hakkı aldı. CHP’nin adayı da DEM parti tarafından onay alan ve HDP/Yeşil Sol’a CHP üyesi olmasına karşın 14 Mayıs seçimlerinde açık açık oy isteyen Abdurrahman Yıldız aday gösterildi.

CHP ile DEM parti Toroslar meclis üyelikleri adaylıklarını da paylaştı. Fermuar sistemiyle adayları yazan CHP ve DEM Parti açık ittifakı Toroslar’da da ortaya koydu.

BÜYÜKŞEHİR’DE 14 KOLTUK, DAİRE BAŞKANLIKLARI, BAŞKAN VEKİLLİĞİ…

DEM Parti’ye Büyükşehir’de destek karşılığında büyükşehir meclisinde grup kurmak için gereken 14 kişilik kontenjan da CHP listelerinden verildi.

Buna göre DEM Partili 14 isim CHP’nin Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus listesine yazılarak seçildikleri takdirde Büyükşehir’de grup kurmasının önü açıldı.

İttifak görüşmelerinde DEM Parti’nin Büyükşehir’de bazı Daire Başkanlıkları ile yetkili Başkan vekilliği istediği öne sürülürken, bu talebin de CHP tarafından uygun görüldüğü iddia edilmişti.     

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle