Hoşgeldiniz  

YENİ İSKİ SKANDALI TESKİ’DE Mİ!!! TESKİ İLE İLGİLİ İDDİALAR SAVCILIĞA İHBAR EDİLDİ!

admin | 13 Ekim 2022 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediyesi’nin iştiraki TESKİ şirketiyle yolsuzluk iddialarıyla ilgili belge ve bilgiler TESKİ’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel tarafından ihbar niteliğine Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına verildi. Özel’in Savcılığa verdiği bilgiler Tarsus’ta bomba etkisi yarattı.

Tarsus Belediyesi’nin iştiraki TESKİ şirketiyle ilgili iddialara cevaplar CHP’li Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından hep öteleniyordu. İddialarla ilgili geçtiğimiz gün flaş gelişme yaşanmış, eski Genel Müdür ve şimdi Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Özel, elindeki bilgi ve belgeleri Savcılıkla paylaşacağını duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından Mehmet Özel, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına giderek elindeki tüm belge ve bilgileri verdi. İhbar dilekçesini de Savcılığa sunan Mehmet Özel’in anlattıkları Tarsus’ta şok yarattı.

“VİCDANİ SORUMLULUĞUM GEREĞİ…”

Özel, Savcılığa verdiği ihbar dilekçesinde, “Bir yönetim Kurulu Üyesi ve bir vatandaş olarak vicdani sorumluluğum gereği TESKİ A.Ş’nin kamu adına hizmet vermesi gerekirken birilerinin elinde keyfi ve çıkar amaçlı paravan bir şirket olarak kullanılmasına göz yumulmaması gerektiği inancıyla tespit etmiş olduğum bu hukuksuzlukların ortaya çıkarılmasını talep etmekteyim” ifadeleriyle yaşandığı iddia edilen yolsuzlukları tek tek sıraladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ŞOK: “PROJE BİTİMİNDE ORTAYA ÇIKACAK TAŞINMAZLAR 3. ŞAHISLARA SATILMIŞ, ALINAN PARALAR TESKİ HESAPLARINA YATMAMIŞ!”

TESKİ’de yaşandığı iddia edilen tüm usulsüzlükleri anlatan Mehmet Özel’in ihbarında en dikkat çeken bölümse İsmetpaşa Mahallesine yapılacak kentsel dönüşümle ilgili olandı.

Mehmet Özel, “Kentsel dönüşüm kapsamında taşınmaz sahibi vatandaşlar anlaşmalar yapılması amacıyla sadece tarafıma yetki vermelerine rağmen bu taşınmazlarla ilgili işlem yapma yetkisi olmayan kişiler hukuka aykırı şekilde satış vaadi sözleşmeler yapmışlar, proje bitiminde ortaya çıkacak taşınmazları 3. Kişilere belli bedeller karşılığında satma vaadinde bulunmuşlar, 3. Kişiler de bir kısım ödemeler yapmışlardır. Fakat TESKİ A.Ş. hesabına giren hiçbir ödeme yoktur. Bu kaynakların ve yapılan ödemelerin TESKİ hesaplarına girmediği açıktır” diyerek hesapların incelenmesi talebinde bulundu.

İŞTE O ŞOK İHBAR DİLEKÇESİ:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle