Hoşgeldiniz  

UZAYA ÇIKACAK İLK TÜRK, SİLİFKELİ PİLOT AİLESİYLE BULUŞTU…

admin | 30 Nisan 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı uzaya çıkacak ilk Türk olarak seçilen Pilot Alper Gezeravcı, Silifkeli ailesiyle objektiflerin karşısına çıktı. Gezeravcı, “Bana çocukken küçük yaşta büyüklerim tarafından ne olmak istediğim sorulduğunda, benim için limit gözümün görebildiği gökyüzündeki uçaklardı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023’te yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek ilk pilotunun Alper Gezeravcı olduğunu, Tuva Cihangir Atasever’in de yedek olarak seçildiğini açıkladı.

Uzay yolculuğuna çıkacak Pilot Alper Gezeravcı’nın Silifkeli olması Mersin’de ayrı bir heyecan yarattı. Bakan Mustafa Varank ile birlikte basın toplantısına katılan Alper Gezeravcı, toplantının ardından ailesiyle objektiflere poz verdi.

“BUGÜNÜN ÇOCUKLARI HAYALLERİNİN LİMİTİNİ UZAYA TAŞIYOR”

Alper Gezeravcı da 1979 yılında Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaya geldiğini, babasının öğretmen olması nedeniyle çeşitli il ve ilçelerde ikamet ettiklerini söyledi.

Gezeravcı, 1993 yılında Işıklar Askeri Lisesi’ne, 1997 yılında Hava Harp Okulu’na girdiğini belirterek şöyle dedi:

2001 yılında teğmen olarak mezun olup Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak eğitim aldım ve kıtada görevime başladım. İlerleyen süreç içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın göndermiş olduğu yüksek lisans vesilesiyle yurt dışında yüksek lisansımı tamamladım. Ülkeme dönüp görevime devam ettim.

“MİLLETİMİZİN İMKANLARINA MÜTEŞEKKİRİM”

Farklı kıta ve pozisyonlarda görev icra ettikten sonra Milli Uzay Programı’na başvurduğunu dile getiren Gezeravcı, şöyle konuştu:

Olayın içeriğinin stratejik önemi, boyutu ve detaylı teknik analizi konusunda sayın bakanımız bilgilendirme yaptı. Bu sürece başvuran aday olarak, bu duyuruyu ilk duyduğumda zihnimde canlanan şuydu: Güzel ülkemizin insanlarının girdiği hiçbir yolda başarılı olamayacağı hiçbir adım yoktur. Bana çocukken küçük yaşta büyüklerim tarafından ne olmak istediğim sorulduğunda, benim için limit gözümün görebildiği gökyüzündeki uçaklardı. Bugünün çocuklarına, gelecek nesillerimize hayallerinin limitini gözleriyle görebildikleri ufuk hattının ötesine, uzaya taşımalarına imkan veren devletimize, devlet büyüklerimize ve bu hayali gerçekleştirmeye imkan tanıyan milletimizin imkanlarına müteşekkirim.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle