Hoşgeldiniz  

UZAYA GİDECEK İLK TÜRK; MERSİNLİ PİLOT SEÇİLDİ… CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

admin | 29 Nisan 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST’te Türkiye’nin uzay yolcularını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST’te Türkiye’nin uzay yolcularını açıkladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mayıs ayında başlattığımız süreçte bir asil, bir yedek olmak üzere 2 uzay yolcumuzu belirledik” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası uzay istasyonuna gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz.” dedi. Erdoğan, yedek uzay yolcusunu ise “Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de Roketsan’da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz.” diyerek açıkladı.

İşte Erdoğan’ın o konuşması:

Bundan iki sene önce küresel uzay yarışında ülkemizi üst liglere taşıyacak Milli Uzay Programı’na açıklamıştık. Mayıs ayında başlattığımız süreçte 1 asil 1 yedek, 2 uzay yolcumuzu belirledik. Öncelikle uzay yolcusu olmak üzere başvuranlara teşekkür ediyorum. Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız ISS’te 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023’ün son çeyreği. Vakit geldi. Bayrağımızı uzayda gururla taşıyacak uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi. Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek Alper Gezer Avcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri’nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotudur. Yedek seçilen Cihangir Atasever kardeşimiz de ROKETSAN’da bir sistem mühendisidir.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de dünyaya gelen Alper Gezeravcı, 21 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan bir F-16 pilotu.

Hava Harp Okulu’ndan Elektronik Mühendisi olarak mezun olan Gezeravcı, yüksek lisansını ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması bölümünde yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle