Hoşgeldiniz  

UYUŞTURUCUDAN PKK’YA FİNANS SAĞLAYAN TERÖR UZANTILARINA MERSİN EMNİYETİNDEN ŞAFAK OPERASYONU: 9 GÖZALTI, 10 KİŞİ ARANIYOR!

admin | 31 Temmuz 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Emniyetine bağlı KOM ekiplerince sabah erken saatlerde uyuşturucu ticareti yaparak PKK’ya finans sağlayan örgüt mensuplarına operasyon düzenledi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınırken, 10 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, PKK/KCK’ya müzahir olduğu belirlenen organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. PKK/KCK silahlı terör örgütünün kolu olduğu belirlenen organize suç örgütü mensuplarının ana finans kaynağının uyuşturucudan elde edilen paralar olduğu, hatta uyuşturucu ticaretindeki anlaşmazlıklar sebebiyle bazı suç gruplarının birbirlerine karşı hareket ettikleri belirlendi.

Bu kapsamda mali yönden de yapılan analiz ve çalışmalarda örgüt mensuplarının paranın kaynağını gizlemek için çeşitli yollara başvurdukları ve uyuşturucudan elde ettikleri gelirler sayesinde örgüte yeni eleman kazandırmaya çalıştıklarının netleştirilmesinin üzerine KOM operasyon için düğmeye bastı.

Organize suç örgütünün dağıtılması, silah ve diğer suç unsurlarının ele geçirilmesi için 19 şüpheliye ve 26 adrese yönelik şafak vaktinde eş zamanlı operasyon yapıldı. 310 personelin katıldığı, Özel Harekat ve drone destekli yapılan operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Diğer 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarında 20 gr esrar,134 fişek, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet 9mm tabanca ele geçirildi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle