Hoşgeldiniz  

UKRAYNA İLE SAVAŞIN ARDINDAN GÖZLER AKKUYU’YA ÇEVRİLDİ, BAKAN AÇIKLADI!

admin | 02 Mart 2022 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusların inşa ettiği Akkuyu Nükleer Güç Santrali için açıklamalara bulundu.

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ndeki (NGS) birinci güç ünitesinin reaktör binasında bazı ana ekipman bileşenlerinin kurulumu tamamlandı. Rusya’nın inşa edeceği Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin de Rusya-Ukrayna savaşının ardından nasıl olacağı da merakla bekleniyor.

Konuyla ilgili ilk açıklama Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Bakan Dönmez, inşaatın yoğun şekilde devam ettiğini açıkladı.

TRT Haber’de açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, “İnşaat yoğun şekilde devam ediyor. 4 tane reaktör yapıyoruz. Biz bir tesis gibi görsek de orada 4 ünite var. 4 tane ayrı çalışan nükleer reaktör olacak demektir. Her bir reaktör, her bir ünitenin elektrik kurulu gücü bin 200 megavat. Toplamda 4 olacak bittiğinde o zaman da 4 bin 800 megavata ulaşıyoruz ki bugünkü ihtiyacımızın yüzde 10’unu orada üretiyor hale geleceğiz” dedi.

Rusya ile enerji ilişkilerinin sadece doğalgazla sınırlı olmadığına dikkat çeken Bakan Fatih Dönmez şöyle devam etti:

“Tabii bizim Rusya’yla ilişkilerimiz enerji bağlamında sadece doğalgazdan ibaret değil. Programa göre ilerliyor. Bugün bir değerlendirme için erken. Büyük bir çoğunluğu Rusya’dan gelen ekipmandan oluşuyor. Kendileriyle de oturup görüşeceğiz. İnşallah bir aksama olmadan belirlediğimiz hedef doğrultusunda 2023 yılında ilk reaktörü devreye almış olacağız.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle