Hoşgeldiniz  

TARSUS’UN İL OLMA YOLUNDAKİ İLK TAŞLARI DÖŞEYEN HEYET, İŞTE BU RESİMDE… KOCAMAZ: “TARSUS’UN İL OLMA MÜCADELESİNİ TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN İLK DÖNEMİNDE 1995 YILINDA BUNDAN TAM 28 SENE ÖNCE VERMEYE BAŞLAMIŞTIK!”

admin | 19 Haziran 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Hükümet’in il sayısını arttırmak için çalışmaya başlaması ve yeni yapılacak iller arasında Tarsus’un da yer almasıyla 1995’ten beri il olma mücadelesi veren ilçede büyük heyecan yarattı. 1995’te il olma çalışmalarının mücadelesini veren heyetin önemli isimlerinden, dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dönemdeki ilk çalışmalarda yer alan, ilk mücadele veren isimleri Tarsus kamuoyuna bir kez daha hatırlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği “100. Yılda, 100 il, 1000 ilçe” vaadinin ardından AK Parti Hükümetinin de 81 olan il sayısını 100’e çıkartmak için çalışma yapmaya başlaması Tarsus’ta büyük heyecan yarattı. Yeni il olması muhtemel ilçelerin başında gelen Tarsus, 1995’te başlayan il olma mücadelesinin başarıya ulaşması için son düzlüğe girdi.

1995’te ilçede başlayan Tarsus İl Olacak” çalışmalarını başlatan heyette yer alan dönemin Tarsus Belediye Başkanı ve 28. Dönem İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, o dönemdeki ilk çalışmalarda yer alan ve mücadeleyi başlatan isimleri Tarsus kamuoyuna bir kez daha hatırlattı.

20 yıl Tarsus’ta Belediye Başkanlığı yapan ve Tarsus’u önemli noktaya çıkartan Burhanettin Kocamaz, “28 sene önce yani 1995’te bunun mücadelesini Tarsus Belediye Başkanlığımızın ilk döneminde vermeye başlamıştık. Tarsus il olmayı çok uzun yıllar önce hak etmişti” diye konuştu.

Burhanettin kocamaz, şöyle devam etti:      

“Tarih 1995 (28 sene önce) Tarsus Belediye Başkanlığımızın ilk döneminde o dönemin milletvekillerinden DYP’li Asım Kaleli, DYP ilçe başkanı Ali Kaya Yıldırım, CHP Tarsus ilçe başkanı Mehmet Oksal, MHP Tarsus ilçe başkanı Kerim Tufan, dönemin Yenice belediye başkanı Ali Kuru, Sebil Belediye Başkanı Mustafa Şeh, Bağcılar belediye başkanı Ömer Gönen, Yeşiltepe belediye başkanı Mehmet Nevruz, Atalar belediye başkanı İbrahim Yoksul, Çamlıyayla belediye başkanı Mustafa Çatak, Tarsus Ticaret ve sanayi odası Başkanı Teoman Sungur, Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Gül, Tarsus Ziraat odası başkanı Ruhi Karabacak, Orhan Kır, İşadamı Mehmet Aksoy, Tarsus Gazeteciler cemiyeti başkanı merhum Mehmet Geçim, gazeteci merhum Mehmet Samancı, bazı oda başkanları, işadamı ve belediye meclis üyelerinden Mehmet Aksoy, Gafur Pugar’dan oluşan heyet ile Tarsus’un sorunlarını başkentte anlatmak ve Tarsus’un il olmaya hazır ve bunu fazlasıyla hak ettiğini belgeleyen özel bir dosyayı merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’e teslim etmiştik.

Belediye Başkanlığımızın ilk döneminde büyük bir azim ve kararlılıkla verdiğimiz mücadelenin bugün yeniden gündeme gelmesinden dolayı büyük mutluluk taşıyoruz.

Yıllardır yılan hikayesine dönen bu beklentinin gerçeğe dönüşmesi düşüncesi ile tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

TARSUS’UN İL OLMA YOLUNDAKİ İLK TAŞLARI DÖŞEYEN HEYET, İŞTE BU RESİMDE… KOCAMAZ: “TARSUS’UN İL OLMA MÜCADELESİNİ TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN İLK DÖNEMİNDE 1995 YILINDA BUNDAN TAM 28 SENE ÖNCE VERMEYE BAŞLAMIŞTIK!” için 1 yorum

  1. Köksal 33 dedi ki:

    Tarsus sonuna kadar hakediyor çoğu ilden büyük Tarsus her yönüyle

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle