Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… SEÇER’İN ZAM ISRARINI CUMHUR İTTİFAKI PROTESTO ETTİ GENEL KURULA GİRMEDİ… TOPLANTI ERTELENDİ!

admin | 19 Haziran 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in su tarifesi için ek yüzde 25’lik zam talebi Genel Kurul’da Cumhur ittifakı meclis üyelerinin ret oyu kullanmasıyla kabul edilmemişti. Kararı mahkemeye götürerek iptal ettiren Seçer, zam için yeniden bugün Genel Kurulu toplamak istedi ancak Cumhur ittifakı toplantıya girmeyerek çoğunluğun sağlatmadı. Toplantı ertelendi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşın kullandığı su kullanım ücretlerine yüzde 25 ek zam isteme ısrarını sürdürdü.

MESKİ Genel Kurulunda TEFE-TÜFE / 2 oranında zam yapılmıştı. Bu zammı yeterli bulmayan CHP’li Seçer, ek yüzde 25 zam talebinde bulunmuş, Seçer’in bu isteği Meclis’te çoğunluğu bulunduran Cumhur ittifakı meclis üyelerince reddedilmişti.

Bu kararın ardından CHP’li Seçer, zamma ret kararının iptali için Mresin 2. İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. 13 Haziran’da kararı iptal eden Mahkeme’nin hemen ardından harekete geçen CHP’li Vahap Seçer, zammı uygulayabilmek için MESKİ’yi olağanüstü toplantıya çağırdı.  

CUMHUR’DAN FLAŞ HAMLE: TOPLANTIYI PROTESTO ETTİLER, ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Vahap Seçer’in olağanüstü toplantıya çağırarak su ücretlerine 1 Ocak 2023’ten bu yana uygulanmak kaydıyla zammı mahkeme kararına dayanarak geçirmek istemesine karşı Cumhur ittifakından şok hamle geldi. Çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur ittifakı meclis üyeleri Genel Kurul’a katılmadı. Bu nedenle çoğunluk sağlanamadı ve olağanüstü toplantı yapılamadı.

SEÇER ŞİMDİ NE YAPACAK?

İstediği zammı kabul ettirebilmek için gerçekleştirme planı yaptığı Olağan üstü toplantı ertelenen Seçer’in 3 gün içinde yeniden genel kurulu toplantıya çağıracağı bildirildi.

Cumhur meclis üyelerinin Seçer’in, Meclis iradesini yok sayarak gerçekleştirmeye çalıştığı zam toplantısına yine katılmayacağını öne sürüldü.

ZAMMA CHP’Lİ ÜYELER ONAY VERECEK… CUMHUR YİNE PROTESTO EDİYOR… FLAŞ İDDİA…

Yasa gereği genel kurula katılan meclis üyeleriyle gerçekleştirilecek olan ikinci toplantıda Seçer’in zam kararını CHP’li meclis üyelerince uygulamaya aldıracağı belirtildi.    

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… SEÇER’İN ZAM ISRARINI CUMHUR İTTİFAKI PROTESTO ETTİ GENEL KURULA GİRMEDİ… TOPLANTI ERTELENDİ! için 1 yorum

  1. Genco dedi ki:

    Az kaldı sabret Vahap seçer performans yetersizliğinden seni de yolcu edecek Mersin halkı

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle