Hoşgeldiniz  

TARSUS’U VURAN DOLUNUN HASAR BİLANÇOSU: 245 ÇİFTÇİ AİLESİ MAĞDUR, 610 DEKAR ALAN HAŞAT!

admin | 15 Ocak 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz gün Tarsus’a bağlı Karadiken, Belen, Kaklıktaşı, Pirömerli ve Tepetaşpınar Mahallelerinde meydana gelen dolunun hasar tespiti için çalışmaların başladığı bildirildi.

Kurak giden günlerin ardından yaşanan afetin çiftçiye faturasının hesaplanması için Mersin İl Tarım Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Tarsus’a bağlı Karadiken, Belen, Kaklıktaşı, Pirömerli ve Tepetaşpınar Mahallelerinde etkili olan dolu yağışının 245 çiftçi ailesine ait 610 dekarlık nergis, bezelye, bakla, buğday, taze soğan sahası ortalama yüzde 10 ila 60 oranında zarar gördüğü ilk belirleme göre tespit edildi.

Dolunun zarar verdiği bölgelerde üretici bazında afet çalışması yapılmaya başlandığı da Mersin İl Tarım Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin İl Tarım Müdürü Arif Abalı, “İlimizde dün gerçekleşen dolu yağışından dolayı hasar gören çiftçilerimize geçmiş olsun diliyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız bugün sabah itibariyle başladı . En kısa sürede bitirilecek. Tüm üreticilerimize afetsiz ve bol kazançlı bir yıl diliyorum” temennisinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle