Hoşgeldiniz  

TARSUS’TA CHP’Lİ İSİMLERİ ELEŞTİREN BASININ ÜZERİNDEKİ BASKI BÜYÜYOR: ÖNCE SANSASYONEL HABER ARDINDAN TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI EMRE GEÇİM…

admin | 29 Ekim 2025 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

TARSUS’TA CHP’Lİ İSİMLERİ ELEŞTİREN BASININ ÜZERİNDEKİ BASKI BÜYÜYOR: ÖNCE SANSASYONEL HABER ARDINDAN TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI EMRE GEÇİM…

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim ve Tarsus’la ilgili haber yapan Sansasyonel Haber İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez, CHP’li isimleri eleştiren haberlerinin ardından tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. Gazetecilik mesleğine yönelik bu açık saldırı, kentte büyük tepki topladı. Gazeteciler “susmayacağız” mesajı verirken, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti ve meslektaşlar dayanışma çağrısı yaptı.

TGC BAŞKANI EMRE GEÇİM’E SKANDAL TEHDİT!

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği alternatif Cumhuriyet Bayramı çelenk töreninde CHP İlçe Başkanı Yusuf Tıbık’ın oğluna yapılan ve anonslarla Cumhuriyet Bayramı kutlamasını çocuğunun “doğum günü kutlaması”na çeviren Tıbık’ı eleştiren haberini yayımlayan Tarsus Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Emre Geçim, haberin ardından tehdit ve hakaretlere maruz kaldı.

İddiaya göre, haberin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “emrinde” çalıştığı öne sürülen bir kişi, Emre Geçim’i önce sosyal medyadan ardından da telefonla arayarak ağır hakaretler etti.

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başkanımız Emre Geçim, yayımladığı haber nedeniyle tehdit edilmiş ve hakarete uğramıştır. Bu eylemler Türk Ceza Kanunu’na göre suçtur. Basın özgürlüğü Anayasa ile güvence altındadır. Suç duyurusunda bulunuyor, koruma ve önleyici tedbir talep ediyoruz. Emre Geçim’in yanındayız.”

“BASINI SUSTURAMAYACAKSINIZ!”

TGC yönetimi, yaşanan olayın sadece bir gazeteciye değil, toplumun haber alma hakkına yönelik bir saldırı olduğunu belirterek tüm makamları göreve çağırdı. Cemiyet üyeleri, “Gazetecilik kamu yararı içindir. Hiçbir tehdit, gerçeği yazmaktan bizi alıkoyamaz” mesajını paylaştı.

ALİ SEÇER HABERİNE GÖZDAĞI: “BENİM KİM OLDUĞUMU HERKES BİLİR!”

Bir başka skandal ise Sansasyonel Haber İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez’e yönelik yaşandı.

Sönmez’in, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kardeşi Ali Seçer hakkında kaleme aldığı haberlerin ardından, kendisinin “Ali Seçer sevdalısı” olduğunu öne süren M.T. adlı kişi tarafından telefonla aranarak bir daha CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kardeşi Ali Seçer haberi yapmaması konusunda gözdağı verilerek uyarıldığı ortaya çıktı.

M.T., WhatsApp üzerinden Sönmez’i arayarak şu ifadelerle gözdağı verdi:

“Bak kardeş, ben seni tehdit etmiyorum. Ama Ali Seçer benim için çok değerli. Onun hakkında haber yapma. Benim kim olduğumu herkes bilir.”

M.T’nin, Sönmez’in ofisinin yerini öğrenmek için ısrarcı olduğu ve “gerekli uyarıları yapacağını” söylemesi de büyük tepki çekti.

“KORKMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ!”

Telefonla aranarak Ali Seçer hakkında haber yapmaması için uyarıların ardından açıklama yapan Derviş Sönmez, M.T. ve Ali Seçer hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti:

“Sansasyonel Haber’in çizgisi bellidir. Sahte hesaplarla hedef haline getirildiğim süreçte adalet yanımızda oldu. Bu gözdağının da Mersin Savcılığı ve Emniyeti tarafından boşa çıkarılacağına inancım tam.”

KENTTE BÜYÜK TEPKİ: “GERÇEKLERİ YAZMAK SUÇ DEĞİL!”

Tarsus’ta gazetecilere yönelik bu tehditler, kentteki basın camiasında ve kamuoyunda infial yarattı.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Yusuf Tıbık ile partide etkin olduğu iddia edilen Ali Seçer’in, kendilerini eleştiren gazeteciler üzerinden “baskı kurduğu” yönündeki iddialar, tepkileri artırdı.

Basın meslek örgütleri ve vatandaşlar, “Gazeteciler susturulamaz, tehdit değil demokrasi istiyoruz” diyerek sosyal medyada dayanışma mesajları paylaştı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

TARSUS’TA CHP’Lİ İSİMLERİ ELEŞTİREN BASININ ÜZERİNDEKİ BASKI BÜYÜYOR: ÖNCE SANSASYONEL HABER ARDINDAN TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI EMRE GEÇİM… için 2 Yorum

  1. Musalla dedi ki:

    A.S denen başkanın kardeşi belediye görevi ne yok ama Mersin Büyükşehir onun kontrolünde yeter artık

  2. Yörükoğlu dedi ki:

    bu mafya kılıklılar çoğaldı bazı belediyelerin önlerinde acilen çözüm bulunması lazım ihale olunca çıkıyorlar ortaya

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle