Hoşgeldiniz  

SONUNDA BEE! CHP’Lİ SEÇER MESKİ VE BELEDİYENİN “ASLİ” İŞLERİNİ ÖZELLEŞTİRDİĞİNİ KABUL ETTİ!

admin | 13 Haziran 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sansasyonel Haber’in 3 yıl önce gündeme getirdiği MESKİ başta olmak üzere Büyükşehir’deki asli iş kollarının özelleştirildiği haberlerini hep reddeden CHP’li Vahap Seçer, konuyu HDP’ye yakın CHP’li Meclis üyesi eleştirince çark etti. Vahap Seçer, “gerek görülürse” bu uygulamadan vazgeçeceğini yerel seçimde HDP desteğini kaybetmemek adına “geçiştirerek” söylemek zorunda kaldı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sansasyonel Haber’in Gülnar, Mut ve Bozyazı başta olmak üzere özellikle MESKİ’nin görevlerini özel şirketlere devrettiği yani özelleştirdiği haberlerini hep reddetmiş, özelleştirme yapılmadığını savunmuştu.

Özellikle batı ilçelerde MESKİ işlerinin personel ve bakım malzemelerinin kendi personeliyle değil de özel şirketlere devredildiği gündeme taşıyan Sansasyonel Haber, yine haklı çıktı.

Merkezde de MESKİ ve Park Bahçeleri özel şirketlere devreden CHP’li Seçer, kendisini her şartta destekleyen HDP ve HDP’ye yakın CHP’li meclis üyeleri eleştirince hem kabul etmek hem de çark etmek zorunda kaldı.

MERKEZDE MESKİ SAYAÇ OKUMA, MAKİNE İKMAL ARAÇ BAKIM VE PARK BAHÇELER ÖZELLEŞTİRİLDİ!

HDP’ye yakın CHP’li Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, MESKİ ve Büyükşehir’in merkezdeki özelleştirmelerini tek tek saymasının ardından bu uygulamayı eleştirdi.      

CHP’li Abdurrahman Yıldız, “Bizim MESKİ’de su sayacı okuma işimizin özelleştirildiğini, su sayacını okuyan arkadaştan öğrendim. Makine İkmal’de otobüslerimizin bakım onarım ve servis işlerinin özelleştirilmesi için ihaleye çıkıldığı hakkında bilgi sahibi oldum. Yine Park Bahçeler’deki bir kısım bakım, onarım işinin ihalesini EKAP’ta gördüm. Bu işler Türkiye’de büyük kırılmalara ve yıkılmalara sebep olmuş bir olaydır. Özelleştirme meselesi Türkiye ekonomisini bitirdiği gibi Türkiye halkının yüz yıllık tarihi boyunca dişiyle, tırnağıyla ürettiği her şeyin sermayeye peşkeş çekilmesi halidir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin birçoğunda bu işten vazgeçildi. Çünkü bu işin bir faydasının olmadığı görüldü. 20 yıl önce bizdeki belediyeler de bu işlerin faydasının olmadığı görüldü ve vazgeçildi. Dolayısıyla bu hizmet kalitesini ve iş sürekliliğini düşüren hatta iş barışını bozan bu muameleler konusunda geri adım atılması gerektiğine inanıyorum. Bu hizmet alımı işi bu ülkede denendi ama maalesef bu işin ne işçiye, ne kent halkına ne de belediyeye bir katkısı olmadı. Bu işi yeniden bir gözden geçirin” dedi.

SEÇER SONUNDA ASLİ İŞİ DEVRETTİĞİNİ KABUL ETTİ

Yıldız’ın bu çıkışının ardından bocalayan Vahap Seçer, önce reddettiği özelleştirmeyi kabul etmek zorunda kaldı. Seçer, “MESKİ bir şirket. Sayaç kendi elemanı tarafından da okunabilir ya da bir başka şirkete de devredilebilir. Mesela İSKİ gibi. On yılların kurumlarının uygulamalarından yola çıkarak biz de uygulamalarımız yapıyoruz” diyerek asli işleri devrettiğini kabul etti.

HDP’NİN KADROLARININ DOLDURULDUĞU MESKİ VE PARK BAHÇELER ÖZELLEŞTİRİLİNCE HDP’YE YAKIN CHP KANADI “HOP” ÇEKTİ, SEÇER GERİ ADIM “ATAR GİBİ” YAPTI!

HDP’ye personel sözü vererek HDP’nin yerelde desteğini alan CHP’li Seçer, HDP’li personel doldurduğu Park Bahçeler ve MESKİ’yi özelleştirmesinde çark etti.

Yaklaşan yerel seçimlerde HDP’nin desteğini kaybetmek istemeyen Seçer, yarım ağız da olsa özelleştirme işini “yeniden” değerlendireceğini söyledi. Seçer, “Ben belediye imkanlarını halka kullandırıyorum. Ama sayaç okuma, abone işleri gibi konular kurumun selameti açısından önemli. Eğer bu uygulama yanlışsa yine döneriz. Sizin uyarınız üzerine tekrar bu konuyu değerlendireceğim” diye konuştu.    

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle