Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… GÜLNAR YANGININA SARP ARAZİ YAPISI MÜDAHALEYİ ZORLAŞTIRIYOR! YANGIN HALEN KONTROL ALTINA ALINAMADI

admin | 17 Temmuz 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Gülnar Kavakoluğu mahallesinde çıkan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Yetkililer, bölgenin sarp arazi yapısının, yer ekiplerinin müdahalesini güçleştirdiğini dile getirdi.

Gülnar ilçesinde çıkan dün 16.50’de başlayan orman yangını da havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Rüzgarın etkisiyle Korucuk, Çavuşlar ve Tepe mahallelerine yayılan yangına müdahale gece boyunca sürdü. Gece görüşlü helikopterlerin de görev yaptığı bölgeye, sabahın ilk ışıklarıyla takviye ekipler sevk edildi. Rüzgarın etkisini sürdürdüğü bölgede yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Bölgenin sarp arazi yapısı, yer ekiplerinin müdahalesini güçleştiriyor.

VALİ PEHLİVAN YANGIN BÖLGESİNDE…

Sabah saat 6 sularında yangın bölgesinden açıklama yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangın mahalline Mersin Valiliği koordinasyonunda Orman, AFAD, Jandarma, İtfaiye, DSİ, Karayolları, Emniyet, UMKE, 112 Sağlık, Kızılay, Akkuyu NGS ekipleri intikal ettirildiğini söyledi.

Vali Pehlivan, “Kavakoluğu Mahallesinde 5 ev yangın dolayısıyla kullanılmaz hale gelmiştir. Can kaybımız yoktur. Hava kararana kadar 10 helikopterin, hava karardıktan sonra gece görüşlü 3 helikopterin de söndürme çalışmalarına katıldığı, halihazırda devam etmekte olan yangına arazöz, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA’lardan oluşan 78 yangın söndürme aracı, 66 iş makinesi, 539 personel müdahale etmektedir” dedi.

4 MAHALLE BOŞALTILDI

Güvenlik gerekçesiyle 4 mahallenin boşaltıldığını söyleyen Pehlivan, “51 hane ve 78 nüfustan oluşan Kavakoluğu Mahallesi, 85 hane ve 172 nüfustan oluşan Korucuk Mahallesi, 160 hane ve 278 nüfustan oluşan Çavuşlar Mahallesi, 77 hane ve 109 nüfustan oluşan Tepe Mahallesi Jandarma ekipleri tarafından tedbiren tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları için Gülnar Anadolu Lisesinin Pansiyonu tahsis edilmiştir” diye konuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle