Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA: BAKANLIK MERSİN’DE PAKETLENEN TERÖRİSTİN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI! MERSİN’DE TERÖRİSTE YARDIM VE YATAKLIK EDENLER DE PAKETLENDİ…

admin | 15 Haziran 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de bu sabah gerçekleşen PKK operasyonunda 11 gün önce Cizre’de şehit edilen Güvenlik Korucusu Mustafa Erdem’in faili olan teröristin yakalandığı görüntüleri paylaşan İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada teröriste Mersin’de yardım ve yataklık edenlerin de gözaltına alındığı bildirildi.

Mersin’de il Emniyet Müdürlüğü tarafından bu sabah yapılan PKK operasyonunda eli kanlı terörist, Mehmet Zeki İlmin’in yakalandığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, terörist Mehmet Zeki İlmin’e Mersin’de yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen kardeşi K.İ. ile ev sahibi E. A.’nın da yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı yakalanan teröristin PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH ve YPS içerisinde kırsal alana eleman aktarımı ve işbirlikçilik faaliyetlerini yürüttüğünün tespit edildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama, “PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin tespiti ve deşifresine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında; 04.06.2023 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde Güvenlik Korucusu Mustafa ERDEM’in şehit edilmesi olayının faili olduğu değerlendirilen Demhat, Fırat, Gelhat (K) Mehmet Zeki İLMİN isimli şahıs, Mersin ili Akdeniz ilçesinde düzenlenen operasyon ile yakalanmıştır.

Operasyon kapsamında; Mehmet Zeki İLMİN adlı şahsa yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen kardeşi K.İ. ile ev sahibi E. A. da yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Mehmet Zeki İLMİN isimli şahsın PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH ve YPS içerisinde kırsal alana eleman aktarımı ve işbirlikçilik faaliyetlerini yürüttüğü tespit edilmiştir” denildi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle