Hoşgeldiniz  

ŞOK İDDİA… FETÖ’CÜ İŞ ADAMLARI AFRİKA ÜLKELERİNDEN FAHRİ KONSOLOSLUK ALDI

admin | 05 Mayıs 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

17-25 Aralık kumpasını anlatan gizli tanık Boran, iş dünyasının Afrika ülkeleriyle fahri konsolosluk ilişkilerine girerek cemaate para aktarımı yaptıklarını iddia etti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede ifadelerine yer verilen gizli tanıklardan “Boran” ın ifadesinde, 2009-2013 yılları arasında Fetullah Gülen cemaatinin çeşitli departmanlarında bulunduğunu ve çeşitli görevlerde aktif rol aldığını anlatarak, iş adamlarıyla alakalı sohbet programlarını ve toplantılarını organize ettiğini söyledi.

 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim tarafından FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan 120 sayfalık iddianamede, gizli tanık “Boran”, “Berat” ve “Demir”in beyanlarına yer verildi.

 

Gizli tanık “Boran”, TUSKON’un genel sekreteri olan Mustafa Muhammet Günay’ın bir dönemin Uganda Fahri Konsolosu olduğunu, TUSKON’un yönetim kurulu üyelerinin de özellikle Afrika ülkelerinin fahri konsolosluklarını aldıklarını anlatarak, Günay’ın bu fahri konsoloslukları cemaate para aktarmaları şartıyla ve en az milyon dolarlık bedelle iş adamlarına bir nevi sattığını ifade etti.

 

İfadesinde, fahri konsolos olan iş adamlarının böylece diplomatik dokunulmazlık alarak iş hacimlerini olağanüstü büyüttüklerine vurgu yapan gizli tanık, Mustafa Muhammet Günay’ın örgüt içinde en etkili şahıslardan birisi olduğuna dikkati çekti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle