Hoşgeldiniz  

SIKINTI VAR DEDİ AMA İŞÇİ ALMAYA DEVAM EDİYOR… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ SON HIZ KADROLAŞIYOR!

admin | 30 Ocak 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediye bünyesindeki MESKİ’den bin 250’ye yakın KHK’lı işçinin 30 Ocak tarihi itibariyle işe gelmemesi ve listede ismi bulunan personelin kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılacağı açıklaması kamuoyunda deprem etkisi yaratırken, daha geçen hafta personel alımı için mülakat yapılması pes dedirtti.

CHP’li Mersin Büyükşehir yönetiminin pandemi şartlarını bahane ederek, MESKİ ile beraber yaklaşık bin 250 personeli bugün itibariyle kısa çalışma ödeneğinden faydalanılması adı altında işyerlerine gelmeyeceğini açıklamasının yankıları sürüyor.

MESKİ personel işleri daire başkanlığı tarafından tüm birimlere gönderilen yazıda maaşların bugüne kadar ödendiği, bundan sonraki süreçte kısa çalışma ödeneğine geçilmesi gerektiği açık açık belirtilmişti. Birimlere gönderilen yazıda adı geçen personellerin işyerlerine gelmemesi de özellikle vurgulanmıştı.

1.250 İŞÇİYİ KIZAĞA ÇEKTİ… YENİ İŞÇİ ALIMLARI DEVAM

Pandemi şartlarından dolayı kısa çalışma ödeneğine geçilmesini zaruri olarak açıklayan CHP’li yönetim, söz konusu bin 250’ye yakın personelin maaşının da belediye tarafından ödenmeyeceğini açıklamıştı.

Pandemi döneminde yaşanan sıkıntıyı bahane eden CHP’li Seçer yönetiminin bin 250 işçiyi kızağa alması tepki çekerken, daha geçtiğimiz hafta yeni personel alımı için mülakatları gerçekleştirmesi de pandemi gerekçesini de yalanlamış oldu.

Ocak ayı Meclis oturumunda çıkartılan işçilerin fazlasının alındığını açıklayan MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, bu iddiasını rakamlarla desteklemişti.

CHP’Lİ BAŞARIR’IN KARDEŞİNİ BİLE İŞE SOKMUŞ!

Önceki dönemde alınan işçileri işten çıkarmak için adeta kıyım gerçekleştiren CHP’li Vahap Seçer’in “kadrolaşmasını” da son işe alımlarla sürdürdüğü biliniyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in CHP’li milletvekili Ali Mahir Başarır’ın kardeşi Atıf Sadi Başarır’ı işe aldığı iddia edilmişti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle