Hoşgeldiniz  

SAĞLAM VE BOMBA KULİS: İTTİFAK KARŞILIĞI HDP’NİN MERSİN’DE İSTEDİĞİ İLÇELER NETLEŞTİ!

admin | 31 Temmuz 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HDP’nin yerel seçimlerde ittifak yapması gerektiğini savunan partililerin Mersin’de Büyükşehir desteğine karşılık istediği ilçeler de yavaş yavaş netleşmeye başladığı öne sürüldü.

14 Mayıs Milletvekili seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan HDP’de, yaşanan hayal kırıklığının gerekçesi olarak yerelde yaptıkları ittifak olduğu öne sürülmüş, parti organları yereldeki ittifak nedeniyle parti tabanının HDP ile bağının koptuğu dile getirilmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 2024’teki yerel seçimlerde her seçim bölgesinde aday çıkartacaklarını söylese de parti içinde önemli bir kesim güçlü oldukları Adana, Mersin ve İstanbul gibi illerde ilçeler karşılığında ittifak yapılması gerektiğini savunuyor.

İttifaka kapılarını kapatmayan HDP, 2019 yerel seçimlerinde CHP’li Vahap Seçer’e açık destek vermişti. Yine Mersin’de ittifakı savunan HDP’lilerin ilçe karşılığında bu ittifakı sürdürmek istediği de açık açık parti içinde konuşulmaya başlandı.

HDP GÖZÜNÜ AKDENİZ VE TOROSLAR’A DİKTİ

HDP’nin bu kapsamda Mersin’de CHP’den destek istediği 2 ilçe olduğu iddiası Mersin kulislerinde büyük yankı buldu.

HDP’ye yakın kaynaklar, AK Parti’ye kaptırdıkları Akdeniz ilçesi ile MHP’nin elinde bulunan Toroslar ilçelerinde CHP’den aday çıkartmamasını, bunun yerine HDP adaylarına destek vermesini isteyecekleri öne sürüldü.

14 MAYIS SEÇİMLERİNDE HDP AKDENİZ VE TOROSLAR’DA NE KADAR OY ALDI?

2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin kazandığı Akdeniz’de, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti yüzde 32 oy almıştı. CHP de Akdeniz’de yüzde 26 oy oranıyla 2. Sırada yer aldı.

Toroslar’da da Yeşil Sol Parti yüzde 21 ile 3. Parti olurken, CHP burada yüzde 23 ile 2. Parti olarak AK Parti’nin arkasında yer almıştı.       

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SAĞLAM VE BOMBA KULİS: İTTİFAK KARŞILIĞI HDP’NİN MERSİN’DE İSTEDİĞİ İLÇELER NETLEŞTİ! için 1 yorum

  1. Veysel keş dedi ki:

    Hdp nin ilçeler için oyu yeter Chp liler kendi düşünsün

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle