Hoşgeldiniz  

RESMEN TEHDİTLE MERSİN’DE CHP-DEM İTTİFAKI KURULDU… CHP TARİHİNİN SKANDAL ANLAŞMASI!

admin | 21 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

DEM Parti olmadan Mersin Büyükşehir hayal olan CHP, DEM ile öyle bir ittifak kurdu ki, resmen tehdide boyun eğdi. DEM Parti dün Büyükşehir adayını İl Seçim Kuruluna bildirdi ve “CHP sorun çıkartırsa 23 Şubat’ta adayımızı kesin listeye yazdırırız” restiyle CHP’ye Mersin’de adeta diz çöktürdü!

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – CHP, Mersin’de resmen çaresizleri oynuyor. DEM Parti ile Büyükşehir koltuğu uğruna ittifak yapan CHP, DEM Parti’den resmen tehdit gibi siyasi rest yedi.

Sansasyonel Haber, CHP-DEM arasındaki 19-20 Şubat sürecinde yaşananlara ulaştı. İşte o bomba kulis bilgileri:

SAAT 17’YE KADAR NELER OLDU NELER!

Seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına teslim etti. Büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına 20 Şubat yani dün saat 17.00’ye kadar iletti.

KESİN ADAY LİSTELERİ 3 MART’TA AÇIKLANACAK

Seçim takvimine göre, bundan sonraki süreçte siyasi partiler aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat’a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri 23 Şubat’ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart’ta açıklanacak.

İtiraz süresi 23 Şubat-3 Mart tarihi itibariyle nihayete erecek olan aday listelerinde DEM Parti, Mersin’de CHP’yi sıkıştırdı. Büyükşehir’de DEM Parti desteği karşılığında Akdeniz ve Toroslar CHP tarafından DEM Parti’ye ve inisiyatifine bırakıldı.

CHP’NİN TOROSLAR ADAYINI DEM PARTİ BELİRLEDİ!

İttifak şartlarına göre CHP Toroslar’da DEM Parti’nin uygun gördüğü ismi Belediye Başkan adayı gösterdi. DEM Parti Toroslar için CHP’ye Yenişehir Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız’ı aday ismi olarak verdi. CHP de bu ismi Toroslar Belediye Başkan Adayı olarak İlçe Seçim Kurulu’na sundu.

İttifak şartı olarak da Toroslar meclis üyeliği yazılırken fermuar sistemi uygulandı. Meclis üyeleri bir DEM Parti’den bir CHP’den yazıldı.

AKDENİZ’DE DEM’İN İSTEKLERİ DAHA BÜYÜK! FLAŞ İDDİA: CHP ADAYI ÇEKİLSİN!

DEM Parti’nin Mersin genelinde aday çıkarttığı ilk seçim bölgesi Akdeniz oldu. Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan eş başkan olarak DEM Parti Akdeniz adayları ilan edildi.

CHP Akdeniz’de de düşük profilli de olsa aday çıkarttı. Meclis üyelerini yazan CHP’ye DEM Parti’nin en büyük resti de burada başladı.   

19-20 ŞUBAT TARİHLERİNDE TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI… FİLM DE BURADA KOPTU…

CHP ile DEM Parti heyetleri arasında süren ittifak görüşmelerinde Akdeniz’de ilk olarak CHP aday çıkartmamayı kabul etti.

DEM Parti, 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin aday çıkarttığı için hem CHP’nin hem DEM Parti’nin seçimi kaybettiği görüşünü CHP’li yetkililere iletti. Bu görüş CHP yetkililerince de onaylandı.

Bu bağlamda CHP Genel Merkezi, Akdeniz adayı olarak ilan ettiği Nesibe Teker Hazim ismini aday başvurularına 1 gün kala geri çekti. CHP, aday isimlerinin ilçe Seçim Kuruluna iletileceği son tarih olan 20 Şubat’a 1 gün kala Hazim’i listeden çıkarttı.  

AKDENİZ’DE MECLİS ÜYESİ EŞİT DAĞITILMAYINCA, CHP ADAYINI GERİ PİYASAYA SÜRDÜ!

Adayı olmadığı için meclis üyelerini DEM Parti listesinden yazmak isteyen CHP’ye ilk soğuk duş bu görüşmelerde geldi. Toroslar’da uygulanan fermuar sisteminin burada da uygulanmasını isteyen CHP’ye DEM Partililer karşı çıkarak, belirli bir kontenjan bıraktı.

Yenişehir, Mezitli gibi ilçelerde DEM Parti’ye kontenjan veren CHP, Akdeniz’de beklemediği DEM direnciyle karşılaşınca geri çektiği adayı İlçe Seçim Kuruluna bildirmek için harekete geçti.

CHP’nin bu restine karşılık DEM Parti, CHP’den önce davranarak dün öğleden sonra İl Seçim Kurulunun yolunu tuttu. Mersin Büyükşehir Eş başkan adayları olarak Milletvekili Ali Bozan ile Leyla Algül’ü aday gösteren DEM Parti, CHP’ye de mesajı gönderdi.

Bozan ve Algül’ün “tedbir amaçlı” aday gösterildiği itirafı ise CHP’ye tehdidin açık göstergesi olarak yorumlandı.  

DEM’DEN CHP’YE REST: “AKDENİZ ADAYINI ÇEK!”

CHP’nin 23 Şubat’a kadar belirlenen şartlarda değişiklik yaptığı takdirde yani CHP-DEM arasında yapılan anlaşmada sorun çıkmazsa DEM Parti Büyükşehir adaylarını geri çekecek. CHP’den DEM’in istediği olumlu hareket görülmezse de İl Seçim Kuruluna büyükşehir adayı olarak bildirilen Bozan ve Algül aday olarak seçimlerde yer alacak.

CHP AKDENİZ’DEN ADAYINI ÇEKTİ Mİ, ÇEKECEK Mİ? İL BAŞKANLIĞINDAN ÇIT YOK!

CHP’de ise bu gelişmelerin ardından ortam iyice karıştı.

CHP’ye yakın kaynaklar Akdeniz adayının geri çekilmeyeceğini öne sürerken, DEM Partili kaynaklar, CHP’nin dün akşam 5’ten önce Akdeniz adayını çektiğini ileri sürdü.

CHP Mersin İl Başkanlığından Akdeniz’deki durumla ilgili ise net bir açıklama yok. CHP İl Başkanlığının da Genel merkez direktiflerini beklediği ve ona göre hareket edeceği iddia ediliyor.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

RESMEN TEHDİTLE MERSİN’DE CHP-DEM İTTİFAKI KURULDU… CHP TARİHİNİN SKANDAL ANLAŞMASI! için 1 yorum

  1. Mizo can dedi ki:

    DEM her ilde olduğu gibi Mersinde de aday çıkarmalı tabi hakkıdır 🙂

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle