Hoşgeldiniz  

PATRONLARDAN HAFTA SONU KULİS: FAVORİLER… PLASELER… GÖNÜLDEN GEÇENLER… HER ŞEYE RAĞMEN VARIM DİYENLER…

admin | 21 Kasım 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO Komite seçimlerinin ardından gözler şimdi de başkanlık, meclis başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerine çevrildi. Mevcut Başkan Kızıltan’ın kendi grubundan seçilemeyerek, ortağı olduğu firmadan meclise girmesinin ardından başkanlık hesapları da değişti. İşte patronlar kulübü MTSO’da son kulisler…

MTSO’da hararetli geçen komite seçimlerinin tamamlanmasının ardından iş dünyası şimdi de 23 Aralık’ta yapılacak olan başkan ve yönetim kurulu üyeliği seçimlerine kilitlendi. Mevcut Başkan Ayhan Kızıltan’ın kendi iş kolundan komite seçimlerini kaybetmesine rağmen ortağı olduğu inşaat iş kolundan komiteye girmesiyle başkanlık hesapları devam etmesine karşın, 115 kişiden oluşan MTSO meclis üyeleri yeni bir başkan ve yönetim için harıl harıl çalışıyor.

AYHAN KIZILTAN “STAND BY” KONUMA ALINDI… GEREKÇE “ETİK OLMAZ!”

Mevcut Başkan Ayhan Kızıltan asıl iş kolundan komite seçimlerini kazanamamıştı. Ancak ortağı olduğu inşaat firmasıyla meclise girmeyi hak kazanan Kızıltan’ın başkan adayı olma ihtimali yeniden oluşmuştu. Fakat Kızıltan’ yakın birçok isim bile bunun etik olmayacağı görüşünü Kızıltan’a aktarsa da Ayhan Kızıltan MTSO başkanlığı için görüşmelerini sürdürüyor.

KIZILTAN’I DESTEKLEYEN İSİMLER BİLE “ÇATI ADAY” FİKRİNE SICAK… EN FAVORİ İSİM ALPER GÜRSOY!

Komite seçimlerinin ardından Kızıltan üzerinde oluşan olumsuz hava nedeniyle iş dünyasının önde gelen isimlerinin yeni bir çatı aday fikrini benimsediği ve bu doğrultuda belli isimlerle görüşmeler bile yaptığı iddiası iş dünyası kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

İddialara göre MEGİAD’ın eski başkanı ve MTSO’da önceki dönem yönetim kurulu üyesi Alper Gürsoy isminin çatı aday formülüne göre öne çıktığı yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bugüne kadar görev aldığı makamlara siyaset bulaştırmaması, herkese eşit mesafede yaklaşması ve hayırseverliğiyle bilinen Gürsoy’un yakın çevresiyle fikir alışverişinde bulunduğu yine kent gündeminde konuşulduğu gelen iddialar arasında. Kulislerde konuşulanlara göre Alper Gürsoy adaylık konusunda ikna edilirse başkan adayının doğru kişi olacağı görüşü ağır basmaya başladı.

HAKAN KAYACI CEPHESİ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

MTSO Başkan adaylığını komite seçimleri öncesinde açıklayan ve bağlı olduğu meslek komitesi grubundan meclis üyesi seçilen Hakan Kayacı da başkan adaylığı çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Görüşmelerini yapan Kayacı’nın çatı aday fikrine şimdilik yanaşmadığı ve seçimlere aday olarak gireceği kulislerde dillendiriliyor.

Muhafazakar kesimin adayı olarak öne çıkan Kayacı’ya alternatif bir diğer isim de MÜSİAD’ın Başkanlığını yürüten Serdar Yıldızgörer. Çatı aday formülü için çalışan bazı isimlerin Kızıltan’a karşı cephenin adayı olarak çalışan Kayacı’nın ikna edilerek aday olmaması Kızıltan ile birlikte meclis üyesi devam etmesi yönünde nabız yokladıkları öne sürüldü. Yıldızgörer ismini öne süren bazı iş dünyası temsilcilerinin, Yıldızgörer ile muhafazakâr kesimlerin de desteğinin alınabileceğini ve böylelikle Mersin iş dünyasında tam bir birliğin sağlanabileceğini savunması dikkat çekti. Serdar Yıldızgörer’in de bu fikre “Tam mutabakat sağlanırsa sıcak bakacağı” iddialar arasında yer alıyor.

GÜRSOY İKNA EDİLMEZSE, BİR DİĞER İSİM HASAN ENGİN…

Kızıltan’ı aday ettirmeyerek çatı aday formülüne yönelen iş dünyası temsilcilerinin Alper Gürsoy’un bu teklifi kabul etmemesi ihtimaline karşılık MESİAD Başkanı Hasan Engin’le de görüştükleri iddia edildi. Engin’e çatı aday önerisinin sunulduğu, Engin’in de şimdilik bu teklifi beklemeye aldığı öne sürülürken, Engin’in teklife açık kapı bıraktığı da konuşuluyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle