Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER: “ZAFER ÇARŞISI ESNAFINA SESLENİYORUM: ÇARŞIYI VE KIRMIZI-LACİVERT’İ YIKACAĞIM”

admin | 21 Kasım 2022 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Kasım ayı 2. Birleşiminde konuşan CHP’li Vahap Seçer, Zafer Çarşısı esnafına seslendi: “Çarşıyı ve Kırmızı-Lacivert’i yıkacağım. Size yer bulma zorunluluğum yok ama yine de bir yer yapacağım!”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Olağan 2. Birleşimi oturumunda Zafer Çarşısı’nın durumu hakkında CHP’li Başkan Vahap Seçer’den açıklama geldi.

Zafer Çarşısı esnafına seslenen CHP’li Seçer, çarşıyı yıkmakta kararlı olduğunu bir kez daha yineledi.

CHP’li Seçer, “Zafer Çarşısı’nı yıkacağız. Kırmızı-Lacivert İşhanı’nı da yıkacağız. Oranın zaten yıkım kararı var. Şimdi Zafer Çarşısı esnafı itiraz etti. Tabi oradan ekmek yiyorlar bazı esnaflar da itiraz etti ama burayı her şartta yıkacağım” dedi.

Zafer Çarşısı esnafına da doğrudan seslenen CHP’li Seçer şöyle devam etti:

“Şimdi sizler benim kiracımsınız. Orası belediyenin mülkü. İstiklal Caddesinde çalışmamız devam ediyor. Bir düzenleme yapıyoruz. Zafer Çarşısı yıkılacak ama esnafı da alelacele sokağa atacak değiliz. Ben esnafa yardımcı olacağımı hep söyledim, bir kez daha yineliyorum. Size yer bulmak zorunda değilim. Böyle bir zorunluluğumuz yok. Ama yine de yer hususunda çalışma yaptık. Zafer Çarşısı esnafına en uygun yer o bölgeye yakın Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin yan tarafında, bizim çok katlı otopark yaptığımız yerde bir yer yapabiliriz. Milli Emlak’a yazımızı yazdık. İl Müdürlüğü’nün imzasını bekliyoruz.”

AK PARTİLİ ÖZTURAN: “SONUNA KADAR ZORUNLULUĞUMUZ VAR, BİR KERE O ESNAFIN 2025’E KADAR KONTRATI VAR!”

Seçer’in açıklamasının üzerine söz alan Akdeniz ve Büyükşehir Meclis Üyesi AK Partili Zafer Şahin Özturan da CHP’li Vahap Seçer’in “Yer bulma zorunluluğum yok” sözünü eleştirdi.

AK Partili Özturan, “Bizler esnafımızın yanındayız. Zafer Çarşısındaki esnafımızın Büyükşehir’le 2025’e kadar kontratı var. Oradan ekmek yiyen vatandaşımızı mağdur etmemeliyiz. Sonuna kadar zorunluluğumuz var” dedi.

Bunun üzerine Seçer, “Zorunluluğum yok. Açın mevzuata bakın. Ama söylüyorum; biz Milli Emlak’a yazımızı yazdık. Siz de imza için takipçisi olun, bu işi bir an evvel çözelim” diye konuştu.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle