Hoşgeldiniz  

PATRONLAR KULÜBÜNDE YENİ GÜNDEM: ŞİMDİ BAŞKAN KİM OLACAK?

admin | 02 Temmuz 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO’da Aralık ayından sonra bir kez daha Başkanlık seçimleri için kulisler başladı. Ayhan Kızıltan’ın meclis üyeliği ve başkanlığının düşmesinin ardından gözler MTSO yönetimine çevrildi. Yönetim, şimdi kendi içinden Başkan seçecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayında yaptığı genel kurulun ardından yeni yönetimini ve meclisini seçmişti. Yönetim Kurulu da kendi arasında yaptığı seçimle Başkan olarak bir kez daha Ayhan Kızıltan’ı o koltuğa oturtmuştu.

Kızıltan’ın MTSO Komite seçimlerinde asıl iş kolundan değil de yüzde 1 hisseye sahip olduğu ve bu yüzde 1’le aldığı yetki belgesi sayesinde önce meclise ardından yönetime girerek tekrardan başkan seçilmesi Kızıltan muhaliflerince yoğun şekilde eleştiriliyordu.

Ayhan Kızıltan’ın yüzde 1 hissesine sahip olduğu Benser İnşaat’ın büyük ortağı Azmi Gündüz, mahkeme kararıyla Kızıltan’ın elindeki yetki belgesini iptal ettirmiş ve Ayhan Kızıltan başkanlığı ve meclis üyeliğini kaybetmişti.

KIZILTAN MAHKEME SÜRECİ İÇİN “AYAK OYUNU” DEDİ

Mahkeme sürecini ve başkanlığı kaybetmesini “ayak oyunları” olarak nitelendiren Kızıltan’ın başkanlığının düşmesiyle gözler bu kez de MTSO Yönetimine çevrildi.

Kızıltan ile beraber toplam 11 kişiden oluşan yönetim, kendi arasından başkanını seçecek.

MTSO YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?

Başkan belirleme için toplanacak yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Cem Bucuge, Mustafa Özdamar, Alpay Seyhan, Hakan Sefa Çakır, Murat Aktoğ, Gökben Gökbulut, Yılmaz Özdemir, İstiklal Koçyiğit, İdris Üstemel ve Zeynel Aydemir.

MTSO yönetimi ise şimdiden abluka altına alındı. Gerek meclis üyeleri gerekse de iş dünyası yeni başkan olacak isim için kulislere başladı.

KIZILTAN KİMİN YANINDA DURACAK?

MTSO’da başkanlığı düşen Ayhan Kızıltan ise bu süreci yakından takip ediyor.

Bayram sonrası başkanlığının düşmesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyen Ayhan Kızıltan’ın bu toplantıda dava ile ilgili sorumlu isimleri açıklayıp, açıklamayacağının yanı sıra kendisinden sonra gelecek ismi telaffuz edip, etmeyeceği de merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle