Hoşgeldiniz  

BOMBA GELİŞME… AYHAN KIZILTAN’IN MTSO BAŞKANLIĞI DÜŞTÜ!

admin | 27 Haziran 2023 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ın 5 yıl süren başkanlığı, kendisini komite seçimlerinde meclis üyeliğine taşıyan firmadaki yetki belgesinin iptal edilmesiyle düştü. Başkanlığın düşmesinin ardından Kızıltan, “Seçimde mağlup olmayı hazmedemeyenler, ne yazık ki türlü ayak oyunlarıyla görevimden ayrılmamı sağladılar” dedi. Ayhan Kızıltan bayram sonrasında detaylı açıklama yapacağını da kaydetti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na merakla beklenen davada kararın açıklanmasıyla adeta bomba düştü. Kararın ardından MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ın komite üyeliği ile birlikte Başkanlığı da resmen düştü.

Kızıltan başkanlığının düşmesinin kesinleşmesinden sonra açıklama yaptı.

Kızıltan, “Yaklaşık 5 yıldır sürdürmekte olduğum ve şahsım adına 2. Kez seçildiğim MTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevim bugün itibariyle son bulmuştur. Seçimde mağlup olmayı hazmedemeyenler, ne yazık ki türlü ayak oyunlarıyla görevimden ayrılmamı sağladılar. MTSO çeşitli pazarlıklarla ve entrikalarla ele geçirilecek bir kale değildir. Aksine doğrulukla, şeffaflıkla, herkese eşit davranarak yönetilmelidir” dedi.

Ayhan Kızıltan, bayram sonrasında ayrıntılı açıklama yapacağını da kamuoyuna duyurdu.

SON GENEL KURUL’DAN SONRA KIZILTAN’IN MEŞRUİYETİ TARTIŞMALI HALE GELMİŞTİ

Komite seçimlerinde kendi şirketinin asil iş kolundan seçilemeyen Ayhan Kızıltan, yüzde 1 hisseye sahip olduğu Benser İnşaat’ın yer aldığı gruptan seçilmişti. Kızıltan’ın, asıl iş kolundan seçilmeyerek, yüzde 1 hisseye sahip olduğu farklı iş kolundan komiteye seçilmesi nedeniyle başkanlığı tartışmalı hale getirilmişti.

Bu tartışmaların sürerken, Benser İnşaat’ın büyük ortağının, Ayhan Kızıltan’ın Genel Müdür sıfatıyla sahip olduğu yetki belgesini geri almak için Mahkemeye başvurması da MTSO’da şok yaratmıştı.

KIZILTAN, DAVA DETAYLARINI İLK KEZ SANSASYONEL’E ANLATMIŞTI

Dava ile ilgili Sansasyonel Haber’e özel açıklama yapan Ayhan Kızıltan, davanın içeriği hakkında detayları da ilk kez Sansasyonel Haber’e yapmıştı.

Kızıltan, “Şimdi, bu şirket hiç genel kurul yapmamış. Genel Kurul yapılmasını istiyorlar. Biz de dedik ki, genel kurul yapmaya gerek yok. Müdürler kurulu toplantısı yaparız. Genel kurul yapılmaması nedeniyle şirketin işlememesi gibi bir sıkıntı yok, bugüne kadar yürümüş, hiç sıkıntı yok. Diğer ortak müdürler kurulu toplantısında yönetim kurulu başkanı seçilecek sonra da Ayhan Kızıltan’ı şirket müdürlüğü görevinden azledecek. Bu da Ayhan Kızıltan’ın MTSO meclisinden düşmesine neden olacak, dolayısıyla da başkanlıktan düşecek” demişti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

MTSO Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Kızıltan’ın meclis üyeliğinden düşmesiyle başkanlığı da otomatikman düştü.

Yönetim kurulu başkanı düşmesinin ardından MTSO yönetimi, kendi içinden yeni başkanını seçecek. 11 kişiden oluşan yönetim kurulu kendi arasında yapacağı seçimle yeni başkanını seçecek.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BOMBA GELİŞME… AYHAN KIZILTAN’IN MTSO BAŞKANLIĞI DÜŞTÜ! için 1 yorum

  1. Genco dedi ki:

    Chp ye gitsin bir ilçeye belediye Başkanı yapsınlar sayın kızıltan Başkanı

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle