Hoşgeldiniz  

MUT’TA KAYISI FİYATI DÜŞTÜ, ÇİFTÇİ KAYISIYI YOLA DÖKTÜ!

admin | 08 Mayıs 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ülkenin kayısı üretim merkezi Mut’ta kayısı fiyatlarının 2 günde tam 40 TL birden düşmesi üreticiyi sokaklara döktü. Karayoluna kayısı kasalarını boşaltan ve yolu trafiğe kapatan çiftçiler, fiyatın bu ani düşüşüne tepki gösterdi. Emniyet güçleri çiftçileri sakinleştirdikten sonra yol trafiğe açıldı.

Türkiye’nin sofralık kayısı ihtiyacının  yüzde 85’ini karşılayan Mut’ta fiyatlardaki ani düşüş tepkiye yol açtı. 2 gün önce Hal’de 45 TL okunan fiyat, dün 20 TL’ye düşmüştü. Bugün açıklanan fiyat ise çiftçiyi yollara döktü. Mut Hali’nde kayısı alım fiyatı 5 TL olarak açıklandı.

Fiyata tepki gösteren çiftçiler hasat zamanı bu fiyatın kurtarmadığını öne sürerek, ellerindeki kayısıları yola döktü. Yolu trafiğe kapatan Mut’lu kayısı üreticisi, yetkililerein araya girmesiyle sakinleşti ve yolu açtı.

Geçen yıl 25 TL’den alıcı bulan kayısı fiyatının bu yıl birden bire 5 TL’ye düşürülmesine tepki gösteren çiftçiler, Mut kayısısının 5 TL fiyatı hak etmediği ve artan maliyetler nedeniyle bu fiyatın kurtarmadığını dile getirdiler.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle