Hoşgeldiniz  

MÜFTÜLÜK VE TARSUS BELEDİYESİ ARASINDAKİ KAVGA BÜYÜYOR: BİRBİRLERİNİ YALANCILIKLA SUÇLADILAR!

admin | 09 Ocak 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Gazetesi’nde çıkan yazının ardından Mersin İl Müftülüğü tarafından verilen cevap, Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan’ı sinirlenirdi. Taraflar birbirlerini yalancılıkla suçladı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Sertaç Eş, köşe yazısında Tarsus’ta CHP’li belediyenin yaptırdığı camilere atanan imamların geri çekildiğini iddia etmiş, Tarsus Belediyesi’nin imam atadığını ileri sürmüştü.

Yazının yayınlanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı sert bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamıştı. Diyanet İşleri Başkanı Basın Müşaviri Burak Orhan, Cumhuriyet gazetesinde yer alan köşe yazısını ve haberi yalanlayarak sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Burak Orhan sosyal medya hesabından “Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili sürekli yalan haber üreten Cumhuriyet’in yeni yalanı! Camiler müftülüğün 8 defa yazı yazmasına rağmen Diyanet’e devredilmemiş. Müftülük buna rağmen fahri imam görevlendirmiş. Belediyenin imam atadığı iddiası doğru değil.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BİZE CAMİLERİ DEVRETMEDİ!”

Burak Orhan’ın ardından Mersin Müftülüğü de bir basın açıklaması yaparak, yaşananları anlattı. Müftülük açıklamasında; “Diğer 7 caminin ise mevcut belediye tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına çeşitli bahanelerle devri gerçekleştirilmediği için kadro tahsisi yapılamamış, resmi imam-hatip ataması da gerçekleştirilememiştir.” Denildi. Bahse konu camilerin devrinin gerçekleştirilmesi için Tarsus Belediye Başkanlığına 2018 yılından beri 8 defa yazı yazıldığına dikkat çeken Mersin Müftülüğü; “Henüz imar durumlarının hazır olmadığı vb. gerekçelerle camilerin devri Diyanet İşleri Başkanlığı/İlçe Müftülüğüne gerçekleştirilmemiştir. Belediyenin camilerin devrini gerçekleştirmesi için ileri sürdüğü gerekçeler 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun ek 4. maddesine aykırı gerekçelerdir.” şeklinde açıklamasını sürdürdü.

“BELEDİYENİN HERHANGİ BİR TALEBİ BULUNMAMAKTADIR”

Camilere hizmete açıldıkları andan itibaren ilçe müftülüğünce fahri imam-hatip ataması yapıldığına dikkat çekilen açıklamanın devamında; “Bu süreçte sadece bir ay gibi kısa bir süre görevli eksikliğinden dolayı vakit namazlarında imam-hatip görevlendirilmesi yapılamamış, cuma namazlarına ise hiçbir eksikliğe mahal vermeden sürekli görevlendirme yapılmıştır. Söz konusu camilerde halen ilçe müftülüğü tarafından geçici görevlendirilen imam-hatipler görev yapmaktadır. Bu süreçte de Belediyenin bu camilere imam-hatip görevlendirilmesine ilişkin herhangi bir talebi bulunmamaktadır. Atanan imamların geri çekildiği, belediyenin kendi imamlarını atamış olduğu iddiası da doğru değildir.” denildi.

BOZDOĞAN: “MÜFTÜLÜK GERÇEĞİ İNKAR EDİYOR!”

Müftülüğün bu açıklamasının üzerine Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Müftülüğü yalancılıkla itham etti. Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi’ni hiç kimse yalancılıkla suçlayamaz. Camilerde görev yapan imamlar, müftülük tarafından geri çekildi. Yapılanların yanlış olduğunu daha önce kendilerine bildirmiştim, ancak müftülük gerçeği inkâr etti. Yalan sahibini utandırır, rezil eder” dedi.

BOZDOĞAN’DAN VALİLİĞE ÇAĞRI: “SORUŞTURMA AÇIN!”

İmamların geri çekilmesine rağmen İl Müftülüğü tarafından “böyle bir uygulama yapmadık” şeklinde inkâr politikası güdülmesinin doğru bir davranış olmadığını belirten Başkan Bozdoğan, bu şekildeki bir açıklamanın kendisini yalancılıkla ithâm etmekle eşdeğer olduğunu savundu. Bu durumu kabul etmeyeceğini vurgulayan Bozdoğan, “Bu yalan beyanlar konusunda hiç kimse Tarsus Belediye Başkanı’nı yalancılıkla suçlayamaz. Mersin Valiliği’nin konu hakkında soruşturma açarak kimin yalan söylediğinin anlaşılması için bu soruşturmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle