Hoşgeldiniz  

METRONUN TÜM MALİYETİ İÇİN BORÇLANMA İSTİYOR: MECLİS’TE YİNE ŞENLİK VAR!

admin | 09 Ocak 2022 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2022 yılının ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek olan Büyükşehir Meclisi’nde yine metro borçlanması çok konuşulacak. Daha önce metroda kullanılmak üzere 900 milyon TL borçlanma yetkisi alan CHP’li Seçer, 2022’nin ilk toplantısında 2 Milyar 489 Milyon TL daha metro için borçlanma yetkisi isteyecek.

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ocak’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener’le birlikte temel attığı Mezitli 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının inşaatı için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den yeni bir borçlanma hamlesi geldi.

Daha önce Meclis’ten metro inşaatında kullanılmak üzere 900 Milyon TL borçlanma yetkisi alan CHP’li Seçer, şimdi de 2022’nin ilk toplantısında 2 Milyar 489 Milyon 543 Bin 89 TL borçlanma yetkisi için onay isteyecek.

Yarınki Mecliste gündemin ilk maddesinde görüşülecek olan konunun Plan Bütçe Komisyonuna havale edilmesi bekleniyor.

İhalenin sözleşmesinin imzalandığı gün projenin 3 milyar 379 milyon 404 bin 875 TL olacağı bildirilmişti. CHP’li Seçer’in 900 Milyon TL borçlanma yetkisinin ardından projenin kalan para kısmı için de 2 Milyar 489 Milyon 543 Bin 89 TL borçlanma yetkisi istemesine Cumhur ittifakı Meclis üyelerinin “temkinli” yaklaştığı öğrenildi.

Ekonomik krizin derinleştiği Türkiye’de inşaatın maliyetinin belirlenen fiyatları da aşacağından endişe edilirken, Mersin’in geleceğini ipotek altına alan proje için bu kadar yüksek meblağdaki bir borçlanma yetkisinin verilmek istenmediği de kulislerde dillendiriliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle