Hoşgeldiniz  

MTSO’NUN YENİ BAŞKANI “HANGİ ESKİLERE” MESAJ ÇAKTI: “ODA BUNDAN SONRA SİYASETLE ANILMAYACAK, ODAMIZ SİYASİ KOLTUK İÇİN MALZEME OLMAYACAK!”

admin | 12 Temmuz 2023 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO’nun operasyon çekilerek koltuktan indirilen eski Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yerine gelen yeni Başkan Hakan Sefa Çakır, her platformda MTSO’nun siyasetle anılmayacağını ısrarla vurgulaması gözleri Oda’nın eski Başkan ve yönetimlerine çevirdi. Çakır’ın “Beklentiler yok, herkesin düşünceleri olabilir ama odanın dışında, odanın kimliğiyle değil, odadaki koltukları kullanarak değil. Ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı için bizim odamız basamak olmayacak” sözlerini ısrarla vurgulaması ve kendi dönemlerinde böyle bir durumun olmayacağını söylemesinin ardından MTSO kimliği sayesinde kimlerin siyaseten önünün açıldığı da Mersin kulislerinde en çok konuşulan konular arasındaki yerini aldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski Başkanı Ayhan Kızıltan’ın mahkeme kararının ardından yetki belgesinin iptal edilmesi ve meclis üyeliğiyle birlikte Başkanlığının da düşmesinin yankıları sürerken, MTSO’da yeni Başkan Hakan Sefa Çakır’ın söylemleri siyaset ve iş dünyası kulislerinde dikkat çekti.

İLK BOMBA BASIN TOPLANTISINDA: “ODA KOLTUKLARINI KİMSE SİYASET İÇİN KULLANMAYACAK!”

MTSO Başkanı seçildikten sonra düzenlediği ilk basın toplantısında MTSO-Siyaset ilişkisi hakkında konuşan Çakır’ın, “Oda bundan sonra siyasetle anılmayacak. Biz hemen başlattık bunu. Odaya gelindikten sonra herkes siyasi kimliğini bir kenara koyacak. Odanın siyasetin üzerinde olması lazım. Her partiye eşit uzaklıkta olmamız lazım. Beklentiler yok, herkesin düşünceleri olabilir ama odanın dışında, odanın kimliğiyle değil, odadaki koltukları kullanarak değil daha iyi bir noktalara getirmemiz lazım. Bunu kullanmayacağız. Her şeye şeffaf ve adaletli olacağız” demesi dikkat çekmişti.

İKİNCİ BOMBA BÜYÜKŞEHİR ZİYARETİNDE: “NE MİLLETVEKİLLİĞİ NE DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ODAMIZ BASAMAK OLMAYACAK!”

Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın, burada da siyaset ve MTSO yöneticiliği ilişkisi üzerine söylediği sözler kafaları iyice karıştırdı.

Hakan Sefa Çakır, “Yeni bir sayfa açıldı. Tüm kurumları kucaklayarak siyaset üstü olacağız. Ben bir siyaset düşünmüyorum. Oda ile başladık, oda ile de bitireceğiz. ‘Ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı için bizim odamız basamak olmayacak’ dedik” ifadelerini kullandı.

Çakır’ın sürekli olarak ve ısrarla her platformda söylediği “Ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı için bizim odamız basamak olmayacak” sözler, gerek iş dünyası gerekse de siyaset kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

Şimdi kulisler Çakır’ın bu sözleriyle kimleri kast ettiğini ve önceki dönemlerde MTSO’yu siyasette kendisine yol açmak için kimlerin kullandığını merak etmeye başladı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle