Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ GENEL KURULDA ZAMLARI VE HAYAT PAHALILIĞINI KONUŞTU…

admin | 12 Temmuz 2023 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Saadet Partisi’nin zamlar ve hayat pahalığı hakkında vermiş olduğu önerge üzerine İYİ Parti Grubu adına söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Seçimler tüm ülkelerde güven ve istikrar getirmek için yapılır. Fakat bizim ülkemizde seçim sonrası bunun tam tersi bir durum yaşanıyor. Ülkemizde yaşananlar adeta “eski tas, eski hamam” sözünü hatırlatmaktadır” dedi.

Saadet Partisi’nin “Vergi ve harçlardaki artışın vatandaşlar üzerindeki yarattığı yükün araştırılması” önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda gündemin önüne çekilerek görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Saadet Partisi’nin zamlar ve hayat pahalığı hakkında vermiş olduğu önerge üzerine İYİ Parti Grubu adına İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz söz aldı.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Seçimlerin tüm ülkelerde güven ve istikrar getirmek için yapıldığını fakat ülkemizde seçim sonrası bunun tam tersi bir durum yaşandığını aktardı.

Ülkemizde yaşananlar adeta “eski tas, eski hamam” sözünü hatırlatmaktadır diyen Kocamaz, “Seçimden yeni çıkılmasına rağmen, ülkeye ne güven gelmiştir, ne de istikrar! İstikrar ve yatırımlar maalesef Türkiye’den tamamen uzaklaşmıştır. Bunların yerine ülkeye yalnızca her seçim sonrası olduğu gibi zam yağmurları başlamıştır. Akaryakıta hemen hemen her gün zam yapılmaktadır. Artan yüksek kiralar, konutlarda vatandaşları, ticarethanelerde esnafları adeta hayatından bezdirmiştir.  Kiralarla ilgili olarak en fazla yüzde 25 zam kararı da belli ki çözüm olmayacaktır” dedi.

Kocamaz, Bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 18’lik Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 20’ye, yine bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8’lik KDV’nin de yüzde 10’a yükseltildiğini belirtti.

Kurumlar Vergisinin 5 puanlık artışla yüzde 20’den yüzde 25’e, Banka ve finans kurumları için bu oranın yüzde 30’a çıkarıldığını aktaran Kocamaz, “Motorlu Taşıtlar Vergisinde, daha henüz mevcut vergilerini ödeyemeyen vatandaşlara ekstra bir MTV vergisi daha getirilmektedir. Ülkemizde, yüksek enflasyon ve yüksek kur politikası karşısında fiyatlar her gün artmaya ve hayat pahalılığı da yükselmeye devam etmektedir” ifadesini kullandı.

“Barınma ve gıda harcamaları karşılanamaz hale gelmiştir diyen Kocamaz, “Sadece, konut kiraları yüzde 500’lerin üzerinde artış göstermiştir. Yüksek fiyatlar nedeniyle 1 kilo peynir ya da bir kilo ete ulaşmak bile çoğu aile için imkansızdır. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 373 TL, Yoksulluk sınırı da 33 bin 789 olarak belirlenmiştir. Ancak millete çay kaşığı ile verilenler, kepçe ile alınmaya başlanmıştır” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Bu hayat pahalılığı ve yüksek zamlar karşısında emekli vatandaşlarında yüzde 25’lik zam ile birlikte açlık ve yoksulluk sınırı altında kaldığını söyleyerek  Ayrıca memurlara yapılan zamların, emeklilerden esirgendiğini, adaletsiz uygulamalara bir yenisinin daha eklendiğini vurguladı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle