Hoşgeldiniz  

MİY MAÇINDA ÇIKAN OLAYLARIN ARDINDAN YÖNETİMDEN ŞOK AÇIKLAMA: “TARAFTARLAR MANİPLE EDİLEREK SPORA SİYASETİN KARIŞMASINA SEBEP OLDULAR!”

admin | 21 Mayıs 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dün gerçekleşen ve Mersin idman Yurdu’nun şampiyonluğuyla taçlanan Yomraspor maçı sonrasında Hazine Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’nin protesto edilmesine tepkiler sürüyor. Mersin İdman Yurdu Başkan Yardımcısı Mehmet Yüce yaşanan olayları kınayarak, taraftarın birtakım odaklarca maniple edildiğini söyledi.

Mersin İdman Yurdu’nun, Yomraspor’u yenerek şampiyon olduğu karşılaşmanın ardından tribünleri selamlamak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sahaya indi. Ancak tribünlerden protesto sesleri yükseldi. Taraftarlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” tezahüratı yaptı.

KULÜP, PROTESTOYU KINADI

Yaşananların ardından kulüpten, “Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü olarak bugüne kadar tüm siyasi görüşlere saygımızı ve mesafemizi koruyarak, şehrimizin takımının siyaset üstü olduğu bilinciyle hareket ettik. Bugünkü maçın ardından şampiyonluğumuzu gölgede bırakan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati’ye karşı yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz” açıklaması yapıldı.

MİY BAŞKAN YARDIMCISI YÜCE: “BAZI GÜÇ ODAKLARI, TARAFTARIMIZI MANİPLE ETTİ!”

Kulüpten yapılan bu kınamanın ardından Mersin İdman Yurdu Başkan Yardımcısı Mehmet Yüce de bir açıklama yaparak, şampiyonluğa gölge düşürüldüğünü söyledi.

Yüce, “Biz maç sonrası şampiyonluk kutlaması yaparak stadı karnaval yerine çevirmeye hazırlanırken bazı güç odakları bu kutlamalara gölge düşürdü. Taraftarları maniple ederek spora siyasetin karışmasına sebep oldu” ifadelerini kullandı.

“SAYIN BAKANIMIZA YAPILAN SAYGISIZLIĞI KINIYORUM”

Şampiyonluk kutlamaları için sahaya inen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yapılan saygısızlığın asla kabul edilebilir bir eylem olmadığına da dikkat çeken Yüce, “Sayın Bakanımız şampiyonluk maçında bizleri yalnız bırakmayarak takımımızı koşulsuz olarak maddi ve manevi desteklemeye gelmiştir. Maç sonrasında kutlamalara katılmak üzere Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve protokol misafirlerimiz ile sahaya indiğimiz sırada bazı kendini bilmezler tarafından tribünlerimiz maniple edilmiş, şampiyonluk kutlamalarına gölge düşmüştür. Biz bu şer odaklarını ve tribünlerimize siyaseti bulaştırma çabasında olanları çok iyi biliyoruz. Unutulmamalıdır ki Mersin İdman Yurdu siyaset üstü bir kulüptür. Şehrinizin ortak paydasıdır. Dini, dili, ırkı, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm kentin en önemli değerlerinden biridir” dedi.

Yüce açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ancak Tribünler maç sonrası bir takım güç odakları tarafından maniple edilmiş seçim sürecinde Mersin İdman Yurdu siyasi sürece alet edilmeye çalışılmıştır. Bu ahlak dışı olan eylemi kabul etmem şahsım adına mümkün değildir. Yönetimimizin de aynı hassasiyetle Sayın Bakanımız Nureddin Nebati’ye yapılan bu saygısızlık karşısında gereğini yapacağından şüphe duymamaktayım. Taraftarlarımız arasına nifak tohumları ekmek isteyenlerin, tribünleri karıştırma çabasında olanların, kulübümüzü siyasete alet etmek isteyenlerin kim olduğunun biran önce ortaya çıkarılarak gerekli ağır yaptırımların yönetiminiz tarafından acilen uygulanacağına inanıyorum. Sayın Bakanımıza da yapılan bu saygısızlığı kınıyorum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MİY MAÇINDA ÇIKAN OLAYLARIN ARDINDAN YÖNETİMDEN ŞOK AÇIKLAMA: “TARAFTARLAR MANİPLE EDİLEREK SPORA SİYASETİN KARIŞMASINA SEBEP OLDULAR!” için 1 yorum

  1. İzzet Uludağ dedi ki:

    Seçim öncesi açık provokasyon!
    Mustafa Kemal Atatürk’ü bu provokasyona alet etmek öncelikle doğru değildir.
    Ayrıca bu provokatif eylemin tezgahlayıcıları, geçmişte hiçbir zaman*Mustafa Kemal’in ASKERLERİYİZ ” diye slogan atmamışlardır. Bu slogan ülkemizi işgal niyeti ile kuşatan empeyalist ABD’ye karşı, ABD filolarına, PKK’ye karşı atılırdı.
    Hüda Par’ı malzeme olarak kullanan bunlar,
    bölücü PKK’nin uzantısı HDP karşısında sus pus olmuşlardır. Hüda Par gerici ve bölücüdür elbette. Ancak burada da provokasyon amacıyla kullanılmıştır.
    Esasen Mersin’de sporun kutuplaşmaya hizmet etmesinin yarattığı tehlike her şeyin üzerindedir. Mersin’liler sağ duyuya sahip yurttaşlardır. Geçmişte de gördüğümüz gibi kışkırtmaya karşıdırlar.
    Bu eylemin tezgahlayıcılarını kınıyorum.

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle