Hoşgeldiniz  

“CHP MERSİN’DE 3’TÜ, ŞİMDİ 5’E ÇIKARTTI YA; İŞTE BİZİM SAYEMİZDE!” YETMEDİ; “CUMHUR İTTİFAKI İLE ÇALIŞABİLİRİZ!” BUYRUN CHP’LİLER, DEVA SİZE DİYOR!

admin | 22 Mayıs 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

DEVA Partisi Ali babacan, CHP’nin Mersin’deki oy artışını kendilerine bağladı. Ardından Cumhur ittifakına “Birlikte çalışabiliriz” mesajı gönderdi.

Seçim süreciyle ilgili Habertürk’te açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı’na getirdikleri fayda konusunda açıklamalarda bulundu.

“SEÇİM SONUÇLARI BEKLENENİN ALTINDA ÇIKINCA HERKES SUÇLU ARIYOR! BİZ GAYET KENDİMİZDEN EMİNİZ!”

DEVA Partisinin seçimlere CHP listesinden girmesi konusunu değerlendiren Babacan, “Dolayısıyla bunun DEVA’nın hak etmediği gibi bir şey kesinlikle yok. Şu var tabii, seçim sonuçları beklenenin altında çıkınca herkes bir suçlu arıyor. Bazen partiler bu suçluyu kendi içinde arar, başka partiler suçlu mu diye şey olur. Toplumda bunun suçlusunun arayışı olur. Biz gayet kendimizden eminiz. Bu 15 arkadaşımızın 15’i de hakkıyla helalinden seçilmiştir. Hak etmişlerdir, bu konuda en ufak bir kaygımız yok.”

“Eleştiriler gerçek bilgiye sahip olunmadan yapılıyor, yüzeysel yapılıyor. Şanlıurfa’da arkadaşımızın aday olması CHP’nin oylarını yukarı itti. Diyarbakır’daki aday çok tecrübeli arkadaşımız. İkinci sıradaydı. Evet seçilemedi ama CHP’nin oyu yüzde 2’den 8’e çıktı. 1. sıradaki CHP’li aday kazandı. Bütün teşkilat olarak destek vermiş olduk. Bizlerin desteği ve kendi gayretleriyle CHP milletvekili çıkarmış oldu. 15 milletvekili anamızın sütü kadar helal ve hak ettiği sonuç. Çok ciddi gayret ortaya koyduk.”

“MERSİN’E CİDDİ HAREKETLENME GETİRDİK!”

“Mersin’de yüzde 3,8’lik artış var. Bizim Mehmet Emin Ekmen, biliyorsunuz Mersin’den adaydı. 3. sıradaydı ama CHP sanırım yanılmıyorsam 5 kadar milletvekili çıkardı ve Mersin’e ciddi bir hareketlenme geldi.”

YETMEDİ, CUMHUR İTTİFAKINA MESAJ ÇAKTI!

Babacan, Anayasa değişikliği konusunda Cumhur İttifakı ile birlikte çalışabileceklerini belirtti.

“CUMHUR İTTİFAKI İLE BERABER ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Babacan, “Parlamenter sistem de önemli ama mevcut sistemi de rehabilite edebiliriz. Güçler ayrılığı daha iyi hale getirilebilir. Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda ‘Gelin beraber çalışalım’ derse ona da hazırız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle