Hoşgeldiniz  

MHP’Lİ TAT’TAN YERSİZ PROPAGANDA: “EKMEK KUYRUĞU OLUŞTURARAK SİYASİ REKLAM MI YAPIYORSUNUZ?”

admin | 09 Aralık 2021 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Olağan Toplantısı’nda Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruklar damga vurdu.

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, son günlerde yaşanan ekmek zamları nedeniyle vatandaşın ekmek almak için Belediye büfelerini tercih etmeye başladığını söyleyerek, “Bu kuyruklara biz alışkın değiliz. Büfeler vatandaşlara belli saatlerde ekmek olduğunu söylemiş. Denilen saatlerdeki gecikmeler nedeniyle beklemeler oluyor. Bu da kuyruk oluşturuyor. Bir de ekmek büfeleri vatandaşlarımıza belli sayıda verebilecekleriniz söylüyorlar. Acaba kapasite mi düşürdük? Yoksa bu kuyruklar oluşturularak siyasi reklam mı yapılıyor?” dedi.

Büyükşehir yönetimine ekmek üretimiyle ilgili sorular yönelten MHP’li Tat, “200 gram ekmeğin maliyeti nedir? Günlük kaç adet üretim yapılmaktadır? Pazar günü neden satış yapılmamaktadır? Ekmeğin fiyatı kaç liradır?” diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan İmar A.Ş Genel Müdürü Ali Uyan, ekmek üretimiyle ilgili bilgileri paylaştı. Günlük 70 bin ekmek ürettiklerini ifade eden Uyan, “40 adet satış noktamız var. Sabah ve akşam olmak üzere 2 vardiya çalışıyoruz. 1 TL’ye 200 gram ekmeği satıyoruz” açıklaması yaptı.

MHP’li Tat bazı büfelerde ekmeğin 1,25 TL’den satıldığını ifade ederek, “1,25 TL’ye satış var. Tarsus’ta 25 yıldır satış yapılıyor. Şu an 1 TL. Bundan az da olsa kâr bile ediliyordur muhakkak. Vatandaşlarımızın verdiği fiyat bu şekilde. Acaba büfelerdeki arkadaşlar mı bu fiyatı belirliyor?” diye sordu. Tat’ın sorusunun üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Hayır, biz de ekmek 1 TL’dir. Kepekli ekmek 1,25 TL olarak satılıyor. Bu yasaktır. Büfelerimizde 1 TL’den fazla bir ücrete satış yapılamaz” cevabını verdi.

HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş da MHP’li Tat’a ekmek kuyrukları üzerinden yüklendi. HDP’li Kuş, “Bir insan nasıl böyle konuşabilir hayretler içerisindeyim. Bu halkı ekmek kuyruklarına muhtaç edenleri konuşsanıza. Bu halkı kuyruğa muhtaç edenleri sorgulayın. Her şeye günlük gelen zamları neden tartışmıyoruz?” dedi.

CHP’li Seçer, “Bu kuyruklardan dolayı üzgünüm. Bu kuyrukları üzüntüyle takip ediyoruz. Bunu söyleyeyim, biz kapasiteyi daha da arttırmak için yeni bir fabrika açmak için yer arıyoruz. Mevcut fabrikamızın makineleri ve üretimi eski. Yeni teknolojik üretim yapan fabrikayı Toroslar bölgesine açmak istiyoruz. Buğday, un, akaryakıt fiyatları yükselirken, biz en iyisini yapmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle