Hoşgeldiniz  

MERSİN’E GEZİ PARKI OLAYLARINA İTHAF EDİLEN HEYKELİ DİKECEK OLAN SEÇER KONUŞTU: “HER GEÇEN GÜN BUNUN ÖNEMİ DAHA ÇOK ANLAŞILACAK!”

admin | 17 Nisan 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus’ta milli ve manevi değerler barındıran Millet Çeşmesini yıkan ardından Mersin merkeze heykeltıraş tarafından “Gezi Parkı” olaylarına ithaf edilen heykel dikmek için harekete geçen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer konuştu: “Bu heykel, yıllar sonra herhalde Türkiye’nin bugününü ifade edecek. Şimdi bunu tarihin belleğine kazıyoruz aslında bir anlamda!”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta Yarenlik Alanında bulunan, milli ve manevi değerleri içeren simgelerle inşa edilen Millet Çeşmesini, Cuma günü mesai saatlerine bitmeye yakın bir zamanda iş makineleri göndererek “ucube” diyerek aşağılamış ve yıkmıştı.

Tarsus’ta bu hareketiyle büyük tepki gören CHP’li Vahap Seçer, Mersin merkezde yapmayı planladığı Kent Meydanına kaos ve iç karışıklık çıkartmak için terör örgütleri tarafından büyütülen isyan olarak tanımlanan Gezi Parkı olaylarına ithaf edilen “Umut Çocuk” heykelinin yapılması için harekete geçerek, niyetini de ortaya koymuştu.

Seçer yaptığı heykeli “Gezi Parkı olaylarına” ithaf eden heykeltıraşı ziyaret etti. Burada konuşan CHP’li Seçer, “Sanatın gücü çok farklı ve etkili; silahtan, paradan çok daha güçlü. Yıllar sonra herhalde Türkiye’nin bugününü ifade edecek. Şimdi bunu tarihin belleğine kazıyoruz aslında bir anlamda. Eminim ki Mersin için de kazanılmış çok önemli bir değer olacak. Her geçen gün de bunun önemi anlaşılacak. Nasıl bir dönemde bu heykelin yapıldığı, bundan sonraki süreçteki gelişmeler bu çalışmaların değerini ortaya koyacak diye düşünüyorum. Hepimiz açısından önemli, değerli” diyerek devletin bütünlüğüne saldırı olan Gezi Parkı eylemlerine ithaf edilen esere de sahip çıkan mesajı verdi.

Seçer’in bu sözlerinin üzerine heykeli Gezi Parkı olaylarına ithaf eden Heykeltıraş Ayla Turan da “Öyle bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Umut ettiğimiz günlerdeyiz” diyerek Seçer’in sözlerini destekledi.

SUBLİMİNAL MESAJ NEDİR?

Subliminal mesaj veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır. Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler, ancak bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri ileri sürülmektedir. Subliminal teknikler reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Dizilerde veya filmlerde karakterlerin içtiği içecek markaları, kıyafetleri subliminal mesaj örneklerindendir. Bu tekniklerin amaçları, etkisi, kullanım sıklığı ve rekabet gibi konularda ahlaka uygunluğu konuları tartışmalıdır. Marka ve ürünlerin pazarlamasından toplumun ilgi, ihtiyaç ve algısını değiştirmeye kadar birçok konuda kullanılmaktadır. Bir kişiyi, kurumu ya da ürünü kötü göstermek için o şey ile kötü olan bir nesnenin aynı temada işlenmesi subliminal mesajın en yaygın kullanılma şeklidir. Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde en bilinçli ve defansif kişiler bile bu mesajları ilk bakışta %100 olarak çözememektedir. Bu da toplumlarımızı yönlendirmeli reklamlara karşı savunmasız bırakmaktadır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİN’E GEZİ PARKI OLAYLARINA İTHAF EDİLEN HEYKELİ DİKECEK OLAN SEÇER KONUŞTU: “HER GEÇEN GÜN BUNUN ÖNEMİ DAHA ÇOK ANLAŞILACAK!” için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle