Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE VAKA SAYISI TIRMANIŞA GEÇTİ… GEREKÇE DELTA MI?

admin | 14 Temmuz 2021 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık verilerde Mersin’deki ani tırmanış korkuttu. 100 binde 26’lara kadar gerileyen Mersin, 3-9 Temmuz vaka haritasında 100 binde 41’i aştı. Uzmanlar kentteki bu hızlı artışın gerekçesinin delta varyantı olma olasılığının yüksek olduğuna öne sürdü.

3 -9 Temmuz tarihlerinde illere göre koronavirüs kaynaklı vaka sayıları belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarını Twitter hesabından paylaştı. Koca, haritalı paylaşımına “Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun.” notunu düştü.

3 BÜYÜKŞEHİRDE SON DURUM

İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara’da 59,10, İstanbul’da 56,75, İzmir’de 22,16 oldu.

MERSİN’DE VAKA SAYILARI TIRMANIŞA GEÇTİ

Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerde 100 binde 26’lara kadar gerileyen Mersin, bu hafta 100 binde 41,20’ye yükseldi. Vakalardaki bu ani artış kentte endişeye yol açtı.

GEREKÇE DELTA MI?

Korona virüs salgınında tüm dünya delta varyantıyla boğuşuyor. Sağlık Bakanı Koca, yaptığı açıklamada, ”Delta varyantı sayıları giderek artıyor, dünyada arttığı gibi. Şu an 750’leri buldu. İl sayısı da 36’ya çıktı. Delta Plus varyantı 3 tane olarak devam ediyor. 3 ilde” ifadesini kullandı.

Dördüncü dalganın engellenmesi için aşılamanın önemine dikkat çeken Koca, zorunlu aşının ise gündemde olmadığını belirtti.

Mersin’deki hızlı artışın sebebinin delta varyantının olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, Mersin’in de Bakan Koca’nın belirttiği 36 il arasında olabileceğine dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle