Hoşgeldiniz  

BORÇLANMA YETKİSİNİ ALAMAYAN SEÇER, BÜYÜKŞEHİR’E İŞ YAPAN ESNAFI RESMEN CUMHUR’LA KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İÇİN MÜCADELE ETTİ!

admin | 13 Temmuz 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in 265 milyon liralık borçlanma talebi, Cumhur İttifakı’nın “Nereye harcanacağını bilmiyoruz” demesiyle bir kez daha reddedildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantının en önemli gündem başlığını 265 milyon liralık borçlanma yetkisi talebi oluşturdu. Borçlanma talebinin Cumhur İttifakı’na mensup Meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Ret kararının ardından konuşan Seçer, “Tabi buna Başkan olarak üzüldüm. Belediyeme mal ve hizmet satan esnafın da üzülmesi lazım” diyerek Büyükşehir’le çalışan ve karşılığında ödeme bekleyen esnafa ödeme yapmayacağını ima etti.

Yönetim olarak her şeyin farkında olduklarını vurgulayan Seçer, “Buraya gelmeden gruplar toplanıyor, karar alıyor ve burada oyunuzun rengi olduğunun farkındayız. Yani çok özür dileyerek bunu söylemek zorundayım, biz de aptal değiliz, biz de ahmak değiliz ama neyin ne olduğunu halkın bilmesi açısından arkadaşlarım bu kadar ter döküyor. Yoksa emin olun bu oylamanın sonucunu biliyoruz, ne yazık ki biliyoruz. Keşke bunu bilmiyor olsaydık. Ben hep detaylı anlatıyorum. Sizler aslında gerçekten beni kalbinizle dinleseniz ikna olursunuz ama doğaldır sizin de gerekçeleriniz hazır. ‘Ne yapalım siyaset yapıyoruz. Grup kararı aldık. O şekilde geldik’ cevaplarıyla kendinizi kurtarıyorsunuz. Kusura bakmayın, burada bu cümleleri sarf etmek istemezdim ama siyasetin realitesi mi diyelim ya da arzu etmediğimiz bir durum mu diyelim, bu gerçek böyle” dedi.

“BORÇLANMA YETKİ TALEBİMİZ MAALESEF REDDEDİLMİŞTİR, BUNA BİR BAŞKAN OLARAK ÜZÜLDÜM”

Meclis’te, borçlanma talebinin reddedilmesiyle ilgili komisyon raporu Cumhur İttifakı’na mensup üyelerin oylarıyla kabul edildi. Bunun üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Tabi buna Başkan olarak üzüldüm. Esnafın da üzülmesi lazım. Belediyeme mal ve hizmet satan esnafın da üzülmesi lazım. Çok daha seri ödemeler yapma imkanımız vardı ama belki biraz sıkışacağız. Biraz onların affına sığınacağız. Onlar biraz bizden anlayışla paralarını sürelerini biraz gecikerek alacaklar ama bu tekeri, bu çarkı döndüreceğiz. Ben takdiri yüce Mersin halkına bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle