Hoşgeldiniz  

MECLİS’TEKİ BOMBA MİLYONLAR DOLUSU DETAYI ATLARSAK AYIP OLUR: “PTT ARAZİSİNİ İSTEYEN AİLE KİM?”

admin | 08 Haziran 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir Meclisinde gündeme gelen şehrin en kıymetli arsalarından olan GMK üzerindeki PTT arazisi üzerinde Çevre Bakanlığı tarafından resen düzenleme yapılarak Büyükşehir’e danışmadan yapacağı, bölgenin “ticaret ve konut alanına çevrilmesi” konusu görüşülürken MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara’nın söyledikleri bomba etkisi yarattı. Topkara’nın konuşmasının ardından başkasına söz vererek, konuyu apar topar kapatan CHP’li Seçer’in de “bilgisi” olan ve PTT arazisini aylar öncesinden kapatmaya çalışan Mersinli ailenin kim olduğu büyük merak uyandırdı.

Mersin Büyükşehir Meclisinde yaşanan bir diyalogda adı verilmeden geçen “aile” büyük merak uyandırdı.

Meclis’te GMK Bulvarı üzerinde yer alan PTT tesislerinin 1/5000’likte kamu hizmet alanı olan arazisinin Çevre Bakanlığı tarafından ticaret ve konut alanına çevrilmek istenmesi konusu da gündeme geldi.

Yenişehir ilçesinin 1/5000’lik nazım imar planı görüşmelerinde PTT arazisinin kamu hizmet alanı olarak işaretlenmesi için Cumhur ittifakı meclis üyelerinin de olumlu oy kullandığını hatırlatan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kardeşim sen tüccar mısın? Bu memleket sizin babanızın malı mı? PTT kamu malı. Yerele bir sorun, görüş alın, bir şey söyleyin. Bizden istenen görüş şu; o da şekil şartını yerine getirmek için; biz olumsuz da görüş versek zaten orada işin adı konmuş gereken yapılacak. Bir anlamda bizi çok özür diliyorum enayi yerine koymak, aptal yerine koymak. Bizim aptal görüntümüz yok. Bu memleket kimsenin babasının malı değil. Yasalar çıkar, her çıkan yasa doğru değildir, memleket hayrına değildir. Bu gibi işlemler memleket hayrına değildir. Buna ben de çok şiddetle karşı çıkıyorum, çıkmaya da devam edeceğim” diyerek Cumhur ittifakı meclis üyelerinin bu konuda ne düşündüğünü sordu.

TOPKARA’DAN BOMBA GELDİ: “O ARAZİ İÇİN BİR AİLE DEVRE YAPTI, TİCARET VE KONUTA ÇEVRİLSİN, ORAYI BİZ ALACAĞIZ DEDİ”

Burada söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, Yenişehir ilçesinin 5.000’lik planları yapılırken, PTT arazisine kamu hizmet alanı için olumlu oy kullandıklarını söyleyerek, “Bu Yenişehir’deki 5.000’lik yapılırken PTT tesisleriyle ilgili o zaman biz Komisyonlara girdiğimizde şehrimizin önemli iş adamlarından bazılarının burayı ticaret/konut olarak talep ettiklerini bunu böyle geçirmek gibi düşüncelerinin olduğunu beyan edildi. PTT de bunu satacakmış, şimdiden bunu böyle yapalım bizler buraya talibiz gibi bu duyumlar bize de geldi komisyonda. Takdir edersiniz ki bu konu size de geldi. Bazı CHP’li Meclis üyeleri bu konuyu size de ilettiler. Bilginiz olsun başkanım böyle de bir konu var dediler. Ama hep beraber buranın kamu hizmet alanı olması için oy verdik. İnşallah öyle de kalır diyorum” iye konuşunca başta CHP’li Seçer ve görüşmeyi bilen CHP’li meclis üyeleri adeta buz kesti.

Tekrardan Topkara’ya dönen Seçer, “Yani anlıyorum ki, bu karar Ankara’dan gelse yine siz kamu hizmet alanı olarak vereceksiniz, öyle mi anlamalıyız” diye sordu.

Topkara da “Bazı ailelerin istemesine rağmen biz burada ret verdik. O dönem ret verdik, şimdi gene gelirse grubumuzla görüşürüz kararımızı veririz” dedi.

Bu diyalogun ardından CHP’li Seçer, sözü CHP’li Zekeriya Özgür’e verdi. Seçer, “Sayın Özgür konuşsun sonra bitiriyorum, çok uzamaması adına. Müzakereler yeterli” diyerek konuyu geçiştirdi. Seçer’in Topkara’nın “Sizle de görüşmüşlerdir eminim” sözüne yanıt vermemesi ise ailenin kim olduğuna olan merakı ikiye katladı.

GÖZLER CHP’YE ÇEVRİLDİ: KİM BU MERSİNLİ AİLE?

MHP’li Topkara’nın geçtiğimiz yılın son aylarında gündeme gelen PTT arazisi için Mersin’den hangi ailenin devre yaptığı konusu büyük merak uyandırdı.

Topkara’nın bu aile için CHP’li bazı meclis üyelerinin Seçer’le görüştüğünü söylemesi üzerine gözler CHP’ye çevrildi. Büyükşehir’e yakın kaynaklar, bu görüşme için CHP’li meclis üyelerinin devre yaptığını hatta bu ailenin PTT Genel Müdürlüğü ile bile görüştüğünü öne sürmeleri şok yarattı.

Kaynaklar, Mersin’deki bu ailenin CHP ile çok yakın bir aile olduğunu söylemesi de kafaları iyice karıştırdı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle