Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’IN İFADESİ SEYİR DEĞİŞTİRTTİ

admin | 27 Mayıs 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz kalkışmasının ardından FETÖ operasyonları kapsamında başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki FETÖ yapılanması iddiasını içeren Mahkeme’nin 3. Duruşmasında tanık olarak dinlenen Burhanettin Kocamaz’ın ifadesinin yankıları sürüyor.

Başkan Burhanettin Kocamaz, Mahkeme’deki ifadesinde FETÖ davalarını sulandırmak, para sızdırmak ve şahsi husumetler dolayısı ile Büyükşehir’e operasyon yapıldığını belirtmişti. Kocamaz, Mersin’de iki gazetecinin adını vererek internet sitelerinden operasyonlar öncesinde operasyon olacağına dair haberlerle algı oluşturmaya çalıştığını, sonrasında ise operasyonla ilgili gizli bilgilerin bu kişiler aracılığı ile yanlış algı oluşturacak şekilde sızdırıldığı, bu kişiler hakkında daha öncesinde yaptıkları haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve ceza çıktığını, bu sebeple kendisine husumet beslediklerini ifade etmişti.

 

Kocamaz’ın ifadesinin ardından Aydın kamuoyunda da Aydınlı gazetecilerden H.H.A’nın da Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tıpkı Mersin’deki bahsi geçen gazetecilerin kumpas kurduğu iddiasında olduğu gibi FETÖ operasyonu “yaptırmaya” çalıştığı iddialar arasında yer alıyor.

 

Kocamaz’ın bu ifadesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Hürriyet Gazetesi’nden Yalçın Bayer’in ardından Habertürk Gazetesi’nden Sevilay Yılman  da Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki operasyonlar başta olmak üzere bazı FETÖ operasyonlarıyla ilgili yazdı. Yılman, “Nasıl bir damara basmışsam, telefonum susmadı gün boyu! Arayan arayana… Yazan yazana… Meğer Türkiye’nin dört bir tarafında ne çok dertli varmış FETÖ üzerinden şantaja maruz kaldığı için “bedelli FETÖ’cülük”ü tercih etmek zorunda kalan! Ha tabii arayanlar bizzat şantaja uğrayanlar değil. Onların etrafındakiler. Yahut bir şekilde bu meseleden haberi olanlar. Sadece Anadolu’daki işadamları ya da esnaf da değilmiş bu türden olaylarla karşı karşı kalanlar. İl ve ilçe belediyeleri ile kamuda görevli kişiler de var. Öyle hikâyeler var ki, yazmaya kalksam birkaç ciltlik kitap çıkar emin olun” diye yazdı.

 

İŞTE SEVİLAY YILMAN’IN HABERTÜRK’TEKİ KÖŞE YAZISI

 

Bu işin cılkı çıktı, farkında mısınız?

 

Nasıl bir damara basmışsam, telefonum susmadı gün boyu! Arayan arayana… Yazan yazana… Meğer Türkiye’nin dört bir tarafında ne çok dertli varmış FETÖ üzerinden şantaja maruz kaldığı için “bedelli FETÖ’cülük”ü tercih etmek zorunda kalan! Ha tabii arayanlar bizzat şantaja uğrayanlar değil. Onların etrafındakiler. Yahut bir şekilde bu meseleden haberi olanlar.

 

Sadece Anadolu’daki işadamları ya da esnaf da değilmiş bu türden olaylarla karşı karşı kalanlar. İl ve ilçe belediyeleri ile kamuda görevli kişiler de var. Öyle hikâyeler var ki, yazmaya kalksam birkaç ciltlik kitap çıkar emin olun.

 

İşin özeti efendim, bu FETÖ işi üzerinden nemalanmak bir yöntem olmuş artık Türkiye’de. Dün arayan eski bir tanıdığım, Mersin ve Aydın belediye başkanlarına bu tür şantajların yapıldığını, bunlarla ilgili yasal süreç başlatıldığını aktarıp ekledi: “Kamuoyuna yansımayan o kadar çok olay var ki bu belediyelerde yaşanana benzer ama çoğu korkudan bu işi yansıtmıyor emniyete ve yargıya.”

 

ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

 

Ona göre bunun sebebi korkuymuş. Devletten korku: “Ne yapsın adam, nasıl korkmasın? Düşün… Devlet bu örgütün ülkenin dört bir tarafına sirayet etmesine yıllarca göz yummuş. Adamlar başta polis teşkilatı olmak üzere yargı ve daha birçok kamu kurum ve kuruluşunu ahtapot misali ele geçirmiş.

 

Himmet ve bağış adı altında kurdukları korku imparatorluğuyla Anadolulu esnafının göz göre göre kanını emmiş. Gidip devlete, ‘Eyy devlet baba! Geçmişte onlardan korkup irtibat kurarak bağış yaptım diye şu anda şantaja maruz kalıyorum!’ dese, durduk yerde kendisini ihbar etmiş olacak.

 

Nihayetinde devlet geçmişte bu örgütle kim irtibat kurmuşsa, bu örgüte destek olmuşsa hesap soruyor çatır çatır. Elindeki avucundaki her şeyi alıyor. Bunun için de adam diyor ki kendi kendine: Devlete tamamını verip bir de FETÖ üyesi diye hapsi boylamaktansa bu çapulcu gazetecileri besleyeyim bari!”

 

Anlayacağınız değerli okurlarım… Vaktinde FETÖ’den korkusu nedeniyle onlara eğilip bükülen bazı işadamları, şimdi de devletin korkusundan kendisine şantaj yapana eğilip bükülüyor. Zor iş vesselam. Ve inanın bu işin içinden nasıl çıkılır ben de bilmiyorum, ama bildiğim tek bir şey var, bu devleti yönetenlerin acilen bu konuda bir çözüm üretmesidir.

 

SU İİSTİMAL E GÖZ YUMULMAMALI

 

FETÖ denilen gudubet örgüt, ülkenin baş belası ve elbette ki bu örgütle mücadelede sonuna kadar gidilmeli. Ama örgüt üzerinden suiistimal yapılmasına da göz yumulmamalı. Bence bu örgütle mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın örgütü tarif ettiği şekliyle, yani “ihanet, ticaret ve ibadet” kısımlarını doğru ayırt edip ona göre bir tasnif yapılması gerekiyor. Yoksa zaten cılkı çıkmış durumda olan bu iş, iyice şirazesinden çıkar ve sonunda FETÖ örgütüyle mücadele ayağına ortaya çıkan alçak, müptezel beleşçi çetelerle uğraşmak zorunda kalırız.

 

Anlatabildim mi?

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle