Hoşgeldiniz  

KIZILTAN’I SON DAKİKA KURTARAN BENSER İNŞAAT’I CHP’Lİ SEÇER DÖNEMİ İHALEYE BOĞMUŞ: TOPLAM 21 MİLYON’LUK 4 İHALE!

admin | 09 Kasım 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO Başkanlığı yarışında asıl iş kolundan seçilemeyen mevcut başkan Ayhan Kızıltan’ın, kendisini Komite listesine son dakika sokarak başkanlık yarışını sürdürmesini sağlayan İnşaat grubundan Benser Mühendislik İnşaat’ın “küçük ortağı” olduğu ortaya çıkmıştı. Kızıltan başkan olduktan sonra Benser İnşaatın 2020 sonunda 1 ve 2021 yılında peş peşe 3 Büyükşehir ihalesi alması da Kızıltan’ın CHP’li Seçer destekli olduğu iddialarını güçlendirdi.

Mersin genelinde büyük heyecanla sonuçları beklenen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın komite seçimleri tamamlandı ancak sürpriz sonuçlarıyla konuşulmaya halen devam ediliyor.

Mevcut Başkan Ayhan Kızıltan kendi grubu olan 32 No’lu metal sanayi komitesinden çıkamamıştı. Seçimlere katılan hemen herkes Kızıltan’ın başkanlık döneminin bittiğini zannederken, İnşaat grubundan çıkan bir firma Kızıltan’ı bir anda başkanlık yarışına geri sokmuştu. Yüzde 1 hisseye sahip olmasının yanı sıra Genel Müdür olarak yetki belgesi alan Ayhan Kızıltan, Benser Mühendislik İnşaat’ın komiteden çıkmasıyla bir kez daha potaya girdi.

KIZILTAN’I KURTARAN FİRMA CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’DEN PEŞ PEŞE 4 İHALE ALMIŞ

Kızıltan’ı yeniden başkanlık yarışına sokan Benser İnşaat’ın özellikle 2020 ve 2021 yılları itibariyle yani Ayhan Kızıltan’ın MTSO başkanlığını yürüttüğü dönemde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı işler dikkat çekiyor. Mersin Büyükşehir’den 2020 yılı son aylarında 1 ve 2021 yılında 3 ihale alan firmanın ihale tutarları da kamuoyunda büyük merak uyandırdı. Benser Mühendislik İnşaatın CHP’li Büyükşehir’den toplam 21 Milyon 600 Bin TL’lik iş aldığı ortaya çıktı.

CHP’Lİ SEÇER’İN MTSO BAŞKANI KIZILTAN’I CHP AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANADAYI YAPMAK İÇİN ÇALIŞTIĞI KONUŞULUYORDU

Benser Mühendislik’ten yüzde 1’lik yeni hisse devri alarak seçimlere ikinci firmasıyla giren Kızıltan’ın CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le yakın ilişkide olduğu ve bu ilişkinin CHP’nin Akdeniz Belediye Başkan Adaylığıyla da taçlandırılacağı siyasi kulislerde konuşuluyordu. Ayhan Kızıltan’a muhalif çevrelerin Kızıltan’ı son dakika kurtaran Benser’in CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı işlerin de iddiaları doğrular nitelikte olması kafaları iyice karıştırdı.

İŞTE KIZILTAN’IN “KÜÇÜK ORTAK” OLDUĞU BENSER’İN CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’DEN ALDIĞI İŞLER:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle