Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME: MTSO’DA EĞİTİM GRUBUNUN SEÇİMLERİ TEKRAR EDİLECEK!

admin | 09 Kasım 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de büyük ilgiyle takip edilen ve tartışmaları bitmeyen MTSO komite seçimlerindeki itirazları değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı eğitim grubundaki bazı zarfların mühürsüz olduğu gerekçesiyle bu komitenin seçimlerinin tekrar edilmesine hükmetti. Savcılığa seçimdeki uygunsuz durumlar hakkında suç duyurusunda bulunan 14 Nolu Meslek Komitesi adayı Sezai Çimiş de “Bu sahtecilik ile ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. İspat edildiği anda iş adamlarına gözaltı kararı verilecektir” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın komite seçimlerinde yapılan itirazları değerlendiren İl Seçim Kurulu’ndan flaş karar çıktı. İtirazları değerlendiren İl Seçim Kurulu, Eğitim Grubu sandığında kullanılan oylarda bazı oyların mühürsüz olduğunu tespit ederek, eğitim komitesi seçimlerinin tekrar edilmesine hükmetti.

SEÇİM TEKRAR KARARI NEDENİYLE YÖNETİM KURULU VE MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ DE OTOMATİKMAN ERTELENDİ

İl Seçim Kurulunun seçim tekrarı kararının ardından tüm komitelerin seçimleri tamamlanmadığı gerekçesiyle yönetim kurulu ve meclis başkanlığı seçimleri de ileri tarihe ertelendi.

BOMBA AÇIKLAMA: SAVCILIK SORUŞTURMASI BAŞLADI, İSPAT EDİLİRSE GÖZALTILAR BAŞLAYABİLİR!

İl Seçim Kurulu’nun kararının ardından gözler bir kez daha Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına çevrildi. Oy kullanmaya gelmeyen gerek şehir içindeki seçmen, gerek şehir dışındaki seçmen, gerekse de yurt dışındaki seçmenler adına oy kullanıldığı gerekçesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulunan seçimlerinde 14 Nolu Meslek Komitesi İkamet Amaçlı İnşaat ve Emlak’tan aday olan Işkın Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş’ten şok açıklama geldi.

Savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını kaydeden Sezai Çimiş, “Mersin İl Seçim Kurulunun yapılan itirazları değerlendirip seçimleri ileri bir tarihe ertelenmesini doğru buluyoruz. Bundan sonraki süreçte seçime gölge düşüren kimler varsa da bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Seçim esnasında “oy kullanma işleminde kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardan olan oy kullanma” hususunda oy kullanmaya gelmeyen gerek şehir içindeki seçmen, gerek şehir dışındaki seçmen, gerekse de yurt dışındaki seçmenler adına oylar kullanıldı Bu sahtecilik ile ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. İspat edildiği anda iş adamlarına gözaltı kararı verilecektir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle