Hoşgeldiniz  

KAR AFETİNDE DOĞUMA YETİŞTİRİLEN HİRA BEBEK, KOCAMAZ’LA TANIŞTI

admin | 31 Mart 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

23 Aralık’ta Mersin’in ilçelerini etkisi altına alan kar yağışında Büyükşehir ekipleri tarafından doğuma yetiştirilen “Hira Bebek” Başkan Kocamaz’ın 3. Yıl bilgilendirme toplantısının yıldızı oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi 3. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısını” gerçekleştirdi.

 

Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından sahneye karla mücadele çalışmaları ile Büyük Sorgun’da ambulansa yetiştirilerek sağlıklı bir şekilde Hira isimli bebeğini kucağına alabilen Ayşe Çangal yer aldı. Sahnede o gün yaşadıklarını anlatan Ayşe Çangal’ın kucağındaki çocuğu alarak uzun süre sahnede kalan Başkan Kocamaz, Hira bebekle vakit geçirdi. Hira bebekle oynayan Başkan Kocamaz, bir ara ağlamaya başlayan Hira bebeği teselli etmeyi bile başardı. Hira bebeği basın mensuplarının yanına kadar getiren Kocamaz, burada objektiflere Hira bebekle birlikte poz verdi.

 

O GÜN NELER YAŞANMIŞTI?

 

23 Aralık 2016 günü Mersin’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı, kentte hayatı olumsuz şekilde etkilemiş, birçok köy yolu ulaşıma kapanmıştı.

 

Erdemli’ye 45 kilometre uzakta bin 600 rakıma ulaşan Büyük Sorgun Mahallesi’ne uzanan yollarda ise kar kalınlığı yer yer 1,5 metrenin üzerine çıkmıştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı koordinasyon şube müdürlükleri ekipleri yoğun kar altında yol açma çalışmalarını sürdürürken, Büyük Sorgun Mahallesi’nde sancılanan bir hamile kadın ile yüksek ateş şikayeti bulunan 2 çocuk olduğu ihbarı alınmıştı.

 

İhbar üzerine yakın ekiplerin yönlendirildiği ve tam 5 saatlik bir çalışma ile yolları açılan Büyük Sorgun Mahallesi’ndeki hasta vatandaşlar, buradan alınarak hazır bekletilen ambulanslarla hastaneye kaldırılmış, Ambulansa alınan ve sancısı tutan 7 aylık hamile Ayşe Çangal, kaldırıldığı sağlık kuruluşunda erken doğum yapmıştı.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle