Hoşgeldiniz  

“DEĞİŞİK ÜLKELER, EKONOMİDE OLUMSUZ ALGI YÖNETİYORLAR”

admin | 31 Mart 2017 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin’in ilçelerini turlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Aydıncık ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan Elvan, yeni anayasa değişikliğine yönelik “rejim değişikliği” iddialarını eleştirdi.

 

Bakan Elvan, “Bu bir rejim değişikliği değildir, Türkiye Cumhuriyeti dağ gibi,  Toroslar gibi dimdik ayaktadır, ilelebet de ayakta kalacaktır. Rejimle ilgili şu 18 maddelik anayasa değişikliğinde bir cümleyi, kelimeyi bana gösterebilirler mi? Hayır. Ama milletimizi kandırmak, milletimizi başka alanlara çekmek amacıyla rejim değişikliği diye temcit pilavına çevirdikleri kavramı ortaya atıyorlar.  Türkiye Cumhuriyeti devleti 1923 yılında kurulmuştur, ilelebet cumhuriyet olmaya da devam edecektir.  Türkiye, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Cumhuriyetimizin temel nitelikleriyle ilgili en ufak bir değişiklik söz konusu değildir. Peki yapılan nedir? Yapılan, hükümet sisteminde bir değişikliğe gitmektir” diye konuştu.

 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), 2016 yılına ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurt içi hâsıla (GSYH) sonuçlarını açıkladığını anımsatan Elvan, şu değerlendirmede bulundu:

 

“2016 yılı bizim için sıra dışı bir yıldı. 2016 yılında da biz büyümeye devam ettik. Neden sıra dışıydı?  Rusya kriziyle karşı karşıya kaldık, turizm sektörümüz daraldı, tarımda kuraklık ve sel felaketleriyle karşı karşıya kaldık, bu alanda bir daralma yaşandı, 15 Temmuz darbe girişimi oldu, yurt dışının değişik ülkelerinin Türkiye aleyhinde,  Türkiye ekonomi aleyhinde kampanyaları yürüttüğü o dönemleri halbuki ekonomimizde ciddi bir bozulma yokken maalesef böyle bir kampanya yürüttüler. Bütün bunları dikkate aldığımızda son çeyrekte yüzde 3,5 oranında büyüdük. 2016 yılının bütününde de büyüme rakamımız yüzde 2,9. Piyasadaki beklenti, 2,2, 2,3 gibiydi. Bu beklentiyi düşüren nedir? Özellikle ekonomiye yönelik yapılan algı operasyonları.  Türkiye’miz, onca engellemelere rağmen büyümeye, güçlenmeye devam ediyor. Ülkelerinde hiç bir sıkıntı yaşamayan Avrupa ülkeleri bir bakın aşağı yukarı 1,5 civarında büyüdüler. İşte bizim farkımız. Biz büyümeye, güçlenmeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle